Foto: Printscreen YT
Занимљивости

НИЗАК ВОДОСТАЈ ОТКРИО НЕВЕРОВАТНУ ТАЈНУ У ДУНАВУ: Стотине немачких ратних бродова потопљено лежи на дну реке! ЗАЧУЛИ СУ СЕ ЈЕЗИВИ ЗВУЦИ

Локација која привлачи посебну пажњу је лука "Прахово" код Неготина. Тамо се под водом крију потопљени немачки бродови који, када је низак водостај, угрожавају и пловни пут на том делу Дунава.

Последњих неколико година само у Дунаву је пронађено и уклоњено шест авионских бомби и 25 комада других врста експлозива. У Сави је недавно откривена још једна. Стручњаци поручују да у случају да рониоци или пливачи експлозивно средство примете у води, једино што могу да ураде јесте да место обележе и позову надлежне.

(ФОТО) Курц и Харадинај славили — тзв. Косово има већину за Интерпол

PRINTSCREEN

Најопаснији део је тренутно уклањање и евентуални транспорт и уништавање тог средства. Најчешће се избегава било каква манипулација средством које је опасно за транспорт, већ се уништава на лицу места.

ОПСАДНО СТАЊЕ У КБЦ ЗЕМУН ЗБОГ ДАРКА ЛАЗИЋА: Затворен улаз на ИНТЕНЗИВНУ, до певача родитељи могу само овим путем

БРОДОВИ ПУНИ ЕКСПЛОЗИВА

Шта све крије речно дно открио је и новинар Душан Војводић. У околини Прахова, тражећи потопљени брод-болницу, наишао је на 23 немачка брода. На некима од њих – ратни арсенал. На том месту се дан данас налази више од 213.000 тона ратне технике, која је била на бродовима које су нацисти покушали да спасу повлачећи се са Источног фронта. Поједини бродови пуни су експлозива, у њима се налазе и дубинске мине које су и даље активне и које и даље представљају огромну опасност.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) УЖАС у Подгорици: Ушао је у локал и девојку буквално саставио са земљом, другу шутнуо, па ударио у главу

PRINTSCREEN

Претпоставља се да је потопљено око 160 разних бродова. Данас, они угрожавају пловидбу па се у решавање проблема укључила и агенција Уједињених нација за обнову и развој. Европска Агенција за реконструкцију је 2009. године финансирала техничко извиђање на 11 локација на Дунаву и Сави, да би две године касније почело уклањање неексплодираних средстава у луци Прахово.

СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ СИЛОВАЊА ДЕЧАКА У КЛАДОВУ! Злостављали га у бункеру на Дунаву, НИКО НИЈЕ ЧУО ЊЕГОВЕ ВАПАЈЕ ЗА ПОМОЋ!

Радови су трајали до марта 2013. године, али због недостатка средстава пројекат није завршен.

PRINTSCREEN

ОПЕРАЦИЈА „ДУНАВСКИ ВИЛЕЊАК“

Према писаним траговима, потопљени бродови на дну Дунава су делови немачке Црноморске ратне флоте која је, по наређењу немачког генерала Валтера фон Штетнера, минирана у операцији названој „Дунавски вилењак“, када се септембра 1944. године повлачила пред Црвеном армијом.

ВОЗАЧИ, СТИЖУ НОВА ПРАВИЛА: Ако имате нови аутомобил, на технички преглед тек после 2 године…али МОРАТЕ ДА ИМАТЕ ОВАЈ ПАПИР!

PRINTSCREEN

Претпоставља се да је у том периоду на делти Дунава било око 300 пловила, а у зони од Прахова до Михајловца око 200, који су и потопљени.

Старији мештани села Прахова причају да је био потопљен чак и брод са рањеницима, чије се запомагање чуло у време потапања.

(ХИТ ВИДЕО) ЛИДЛИЛО! Горе од лудила, чекали су да се подигне рампа, А ОНДА ЈЕ КРЕНУО СТАМПЕДО!

Тада је потпуно био затворен пловни пут, који је делимично ослобођен након рата, када су Руси извадили и оспособили неколико пловила која су запленили као ратни плен. Међутим, остало је још много пловила која представљају велику опасност за бродове који тим правцем плове, поготово што је утврђено да на њима постоји и много минско-експлозивних направа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НОВА ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ПРИШТИНЕ: Повећали порез на сву робу из Србије за 10 одсто

Подгорица: „То су перверзије, овде се неће славити уједињење“

ЛИДЕР СРБА У МАКЕДОНИЈИ ТРАЖИ: Србима гарантовати места у Собрању!

Прогноза Пентагона за 2035: Ево где су Русија и Кина

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ НИШЛИЈКЕ РАСТУЖИЛА СРБИЈУ! Александра годинама трага за биолошким родитељима и никада неће престати! Али о ОВОМ ДЕТАЉУ из њеног живота СВИ ГОВОРЕ!

Kurir.rs/Telegraf

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed
29°
Thu