pixabay.com
Србија Хроника

НИШЛИЈКА ЈЕ ИЗГОРЕЛА КАДА ЈОЈ ЈЕ ЕКСПЛОДИРАО ПУЊАЧ ЗА ТЕЛЕФОН! Поштујте ова ЗЛАТНА ПРАВИЛА и спречите трагедију у вашем дому!

Трагична смрт Нишлијке В. Л. (56), која је страдала у пожару од експлозије пуњача за мобилни телефон, упозорење свима да буду опрезни с кућним апаратима

ВУЧИЋЕВА НАРЕДБА ПОВОДОМ ПОСЕТЕ КОСОВУ: Војска Србије, полиција и БИА одмах да прекину сваку комуникацију са косовском полицијом и Кфором! ОДЛУКА ВЕЧЕРАС

Нишлијка В. Л. (56) преминула је у Клиничком центру Србије, пошто јој је у пожару који је у уторак букнуо у њеном стану после експлозије пуњача за мобилни телефон изгорело чак 95 одсто коже.

Ова трагедија доказ је да упозорења стручњака да пуњачи за телефон или лаптоп не смеју нон-стоп бити укључени у струју, јер се због прегревања могу и запалити, ретко ко поштује, а они који то редовно раде често су предмет подсмеха. Пуњачи су, поред кварцних пећи, неискључених рингли на шпорету, упаљеног опушка на јастуку или ћебету, најчешћи узрочници пожара који се често завршавају трагично.

ПРВА ИСПОВЕСТ САРЕ ВИДАК ПО ИЗЛАСКУ ИЗ ЗАТВОРА: Крила сам сузе од мајке, нисам хтела да је докрајчим!

И најмања непажња довољна је да ватра букне у домаћинству и изазове огромну штету, па ватрогасци наглашавају да се кварцне пећи не прекривају тканином и не постављају близу кревета и фотеља ма колико год некоме било хладно, да се опушци добро угасе пре него што се баце у канту за смеће, као и да се никако не иде у продавницу или на кафу код комшинице ако се на шпорету кува ручак или ради веш-машина. Потребно је само неколико секунди да плин или електрична плоча изазову ватру, па ватрогасци саветују да не одлазите из кухиње док се јело кува или да што чешће проверавате да ли је све у реду.

Шпијунски рат тресе Балкан: Да ли је у позадини страх од посете године

Велике електричне апарате увек треба одмакнути од зида да се топлота коју стварају не акумулира. Шпорет, фрижидер и машина за прање веша морају бити укључени сваки у своју утичницу, јер њихово напајање преко истог продужног кабла може да изазове кратак спој и изазове пожар. И оштећени продужни кабл може да изазове струјни удар, а незаштићене жице, ако дођу у додир с тепихом или прекривачем, за тили час могу да запале кућу. Ватра може да букне и због неочишћеног филтера на машини за сушење веша.

Како би се избегло паљење опасне материје креозота, који се таложи у оџаку од сагоревања дрва, димњак треба чистити два пута годишње. И упаљена свећа је чест узрок пожара, па се саветује да се и најмања свећа угаси влажним прстима.

Сари Видак због пресуде у Црној Гори прети ИНТЕРПОЛОВА ПОТЕРНИЦА!

Превентива

Како спречити пожар:

– не излазити из куће ако се на шпорету кува ручак
– машину за прање веша не остављати укључену кад излазите из куће
– електричне апарате не стављајте тик уза зид
– не користите оштећене продужне каблове
– не прекривајте кварцну пећ тканином
– не примичите кварцну пећ кревету или фотељи
– редовно чистите машину за сушење веша
– редовно чистите димњак
– гасите свеће влажним прстима
– опушке од цигарета добро угасите пре него што их баците

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ШОКАНТАН СНИМАК НАПАДА НА ПРЕДСЕДНИЧКОГ КАНДИДАТА У БРАЗИЛУ: Водећи у анкетама ИЗБОДЕН у току митинга

Покренута истрага против извршних директора због рушења моста у Ђенови

Мозак англосаксонске империје опет предводи борбу против Русије

УДЕС НА САВСКОМ ВЕНЦУ: Аутомобил налетео на оца и девојчицу на скутеру

kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
30°
Thu
30°
Fri
31°
Sat
31°
Sun