Илустрација, Профимедиа
Србија Хроника

НИШКЕ УБИЦЕ МОНСТРУМИ: Девојкама секли дојке ножем и откидали део по део тела док су још биле живе, сваку касапили са преко 30 убода

Суманути убилачки походи двојице бруталних убица, оставили су за собом осам жртава

Пре 85 година, у тадашњем мирном граду Нишу, појавио се серијски убица који је својим монструозним злочинима потпуно променио животе Нишлија. Наизглед обичан човек, узоран супруг и радник, ноћу је водио другачији живот. Девојке које су се случајно сусретале са њим на улици, на ужасне начине су завршавале своје животе. Таман када су ови несвакидашњи злочини остали далеко од становника града, након 72 године, историја је почела да се понавља. Серијски убица поново је шетао улицама Ниша.

(ФОТО) МОНСТРУМ ИЗ ПАНЧЕВА УБИО СУПРУГУ НА ЊЕН РОЂЕНДАН: Биљана се породила пре 20 дана, била је прелепа, а он 20 година старији

Тако је град на Нишави два пута у својој историји, у размаку од само неколико деценија, био средиште две серије стравичних злочина, који су безбрижан живот њихових житеља уздрмали из корена.

Суманути убилачки походи двојице бруталних убица, који су лутали нишким мрачним улицама у потрази за недужним жртвама сејући страх и трепет, постали су синоним за терор од ког становништво није било безбедно чак ни у својим домовима.

Инспекторе Одељења за најтеже злочине у Алексинцу 18. новембра 2004. године шокирао је призор који су те вечери затекли на једној ливади.

По пријави за убиство одлазе на место злочина и тамо налазе леш. Убијена је Јасмина Ђошић, 25-годишња девојка.

По целом тела несрећна девојка имала је повреде нанете шиљатим предметом. Усецани су јој разни облици, највише у облику крста: на трбуху, бутинама… А касапљена је док је још била жива. Све је указивало на садизам и на убицу који је окарактерисан као психопата.

Нико у том тренутку није могао ни да сања да ће на подручју Ниша имати серијског убицу.

МЛАДИЋ МОЖЕ КАЗНУ ДА ИЗДРЖАВА У ХАГУ, НА ВМА, У ШВЕДСКОЈ… Ово су могући сценарији за Раткову доживотну

Такође, оно што нису знали је да су се серијска убиства у овим крајевима дешавала и пре. Седамдесетак година раније, 1932. године, светски медији извештавали су о појави серијског убице.

17. маја 1932 године, Зојка и њена кћерка Лепосава Ђорђевић безбрижно су се спремале за спавање. Сутрадан, у новинама се као ударна вест појављује информација да су њих две искасапљене. Убијене су ножем, убодима у пределу срца.

21. новембра 1932. четворица Нишлија проналазе унакажено тело младе Стане Николић, која је важила за најлепшу девојку у граду. На месту догађаја није било других трагова, осим трагова крви. На обдукцији је утврђено да је у сва три убиства коришћен исти нож.

Седамдесет година касније, наука је толико напредовала да се ДНК анализом може тачно утврдити ко је убица. Оно што је бунило нашу полицију је што убица није био евидентиран у бази Србије. Били су у безнађу.

За то време, „модерни“ серијски убица прави велику грешку у Нишу када упада у стан једне девојке и малтретира је. Прети јој ножем, додирује по телу и туче.

Илустрација, Профимедиа

Та девојка је једна велика енигма јер је, иако јако млада, успела да преживи ноћ са психопатом. Она је толико владала ситуацијом да га је чак натерала да оде, без да је извршио разбојништво које је намеравао. И што је једнако битно, успела је да обезбеди крунске доказе који ће полицију усмерити ка нападачу.

Наговоривши га да пуше заједно, натерала га је да остави свој ДНК на опушцима који ће га повезати са убиством Јасмине Ђошић. Исти нападач, али и даље без имена и презимена – све док се девојка није сетила једног битног детаља.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ! ИСПОВЕСТ СРПСКОГ ОФИЦИРА: Ја сам оборио Ф-117, држава је сада лажирала извештај, тврде да је неко други срушио СТЕЛТА!

Тврдила је да нападач одлично говори српски, али да јој је ипак чудно звучао, као да се ради о човеку који није са ових простора. Додала је да је имао повреду кажипрста леве руке, као и да му је недостајао нокат на прсту.

Овако детаљан опис убице био је напокон озбиљан податак за којим је полиција кренула у потрагу. Убрзо проналазе Словенца који се месецима налазио на подручју Ниша и Алексинца. Одговор полиције из Словеније заледио је нишке инспекторе.

Илустрација, Профимедиа

ДНК пронађен на убијеној Јасмини и нападнутој девојци припадао је Силво Путу, човеку који иза себе већ има једно монструозно убиство.

Када је имао 22 године, убио је своју другарицу. Унаказио јој је тело, измасакрирао је са 32 убода, изрезао јој дојке и бутине. На суђењу је изјавио да му је жао што није имао времена да је разреже на мање комаде и побаца рибама.

Иако су му открили идентитет, нису могли да га пронађу. Грађани и инспектори су били у константном страху јер су очекивали нови напад.

Седамдесет година раније, инспектори такође неуморно трагају за убицом.

Септембра 1933. године на њиви је испод дрвета пронађена мртва девојка. Док су ишли ка месту догађаја, полиција добија нову пријаву о још једном женском лешу, само са друге стране Нишаве. Обе жене убијене су с неколико убода ножем у пределу срца. У близини жртве која је пронађена испод дрвета, нађен је и отисак стопала. У лабораторији је откривена и која марка ципеле је у питању.

Профимедиа

Жртве су биле младе девојке, Љубинка Крстић од 14 година и Агата Филеш од 18. За годину дана пети такав случај.

Полиција сазнаје да је Агата пошла од куће у јутарњим часовима и рекла да иде јер је чека извесни Богдан, „тета Драгин“, који треба да је одведе код новог, бољег послодавца. Наравно, више се није вратила. То је био довољан траг за полицију да почну да траже Богдана који има супругу Драгу и који евентуално носи ципеле једне познате марке.

ДЕТАЉИ ЈЕИВОГ УБИСТВА У ПАНЧЕВУ: Убио жену јер му је рекла да БЕБА НИЈЕ ЊЕГОВА!

Убрзо проналазе Богдана Виденовића, нишког машиновођу који је живео мирним, повученим животом. Полиција га приводи, а у његовој кући проналазе трагове крви. Калуп стопала подударио се да пронађеним на месту злочина.

Богдан је одмах све признао и проговорио о детаљима свих пет убистава. Прозвали су га Џек Трбосек и

Вампир. Људи су се скупљали око затвора, желели су да га линчују.

Крајем јануара 1934. године је сам себи пресудио. Обесио се у ћелији, а Нишлије су одахнуле.

Међутим, 2004. године у Нишу и Алексинцу, становништво је и даље у страху јер је серијски убица Силво Пут још на слободи.

Неставши на неколико месеци након убиства, Силво Плут се појављује тамо где га нико није очекивао – на словеначкој телевизији, као гост и слободан човек. У емисији оповргава било какву везу са убиством Јасмине Ђошић.

24. фебруара 2006. године, Плут поново напада. После тешког иживљавања, усмртио је Љубицу Учар, док је њен супруг успео да се одвеже, побегне и обавести полицију.

Истог тренутка, словеначка полиција покренула је највећу потеру за убицом на овим просторима и пронашла га за 24 сата.

Баш као и 70 година раније, када је Богдан Виденовић одузео себи живот у ћелији, и Силво Плут је попио велику количину лекова.

Он је последњи серијски убица на овим просторима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Пукао ми филм: Ево зшто сам развио српску заставу у Хагу

Русија: Пресуда Младићу наставак антисрпског тумачења рата у Југославији

ЛУКАВИ ТАКТИЧАР: Ово су изјаве Владимира Путина које терају „противнике“ да се замисле

Извор: Телеграф.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri