Printscreen
Економија Србија

НИС лидер одрживог развоја у Србији — компанија која брине о људима

Компанија НИС је у Музеју модерне уметности „Мацура“ у Старим Бановцима представила Извештај о одрживом развоју за 2017. годину, који је показао да су овој компанији пословни резултати веома важни, али да су брига о људима и животној средини од једнаког значаја.

Америка не дозвољава Русима да учествују на седницама УН: Поништена виза Косачову

Представљању Извештаја присуствовали су Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије, пословни сарадници компаније, представници стручне јавности и медија, као и представници синдиката и највишег менаџмента НИС-а, а овом приликом организована је и панел дискусија „Одрживост иновација“, Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, истакао је да су принципи одрживог развоја већ уткани у сваки процес у компанији.

ШОК! РЕШЕНА МИСТЕРИЈА!!! Роналдо објавио у којем клубу наставља каријеру!

„Више од свега другог, основа одрживог развоја је брига о људима. Од гледања на једнакост полова као на могућност до стварања услова за достојанствени живот и рад. Најважнија је свакако брига о здрављу и животу сваког нашег запосленог. Један од најзначајнијих стубова одрживог развоја за НИС је улагање у људе. Од 2009. године НИС је у друштвено одговорне пројекте уложио више од три милијарде динара, а само у пројекте у области образовања и науке више од 600 милиона динара“, рекао је Тјурдењев.

Он је истакао да за НИС улагање у младе и знање представља инвестицију која се увек исплати јер је реч о талентованим и младим људима, мотивисаним и усмереним на промену, развој и иновације, што је кључ за очување конкурентности и одрживости компаније.

Заветници против шиптарског фестивала „Мирдита“!!! ЕВО ШТА СПРЕМАЈУ

Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије, поручио је да је ова планета наше једино станиште и једина будућност наше деце.

„Управо зато сам поносан што НИС, као можда наша најбогатија компанија, представља лидера у тој области и намеће циљеве који су есенцијално важни и од којих зависи будућност свих нас, па и будућност компаније. Из тог разлога Влада Србије посебну пажњу посвећује циљевима Уједињених нација везаним за одрживи развој и то дубоко препознаје као економску, социјалну и еколошку димензију којој треба удахнути живот на разним пољима — од одрживе енергије до улагања у људске ресурсе“, навео је Антић.

ОТКРИВАМО – ДА ЛИ СМО ТАМНИ ЗАТО ШТО СУ НАМ ТУРЦИ СИЛОВАЛИ ЖЕНЕ?!

Млади стипендиста НИС-а Филип Илић истакао је значај улагања у младе, као и чињеницу да је још током студија потписао уговор о раду са НИС-ом што му је омогућило да се у потпуности посвети стручном усавршавању.

ПУТИН ПОЉАЦИМА: Хоћете америчку базу на нашој граници – УЗВРАТИЋЕМО!

Између осталог, у Извештају се наводи да је НИС 2017. године значајно унапредио финансијске резултате, па је остварена нето добит од 27 милијарди динара, односно 80 одсто више него у 2016. години.

Поред тога, НИС је у 2017. години наставио да реализује бројне пројекте из области заштите животне средине и у те сврхе уложио 479 милиона динара.

ШИПТАРИ НАПАЛИ СРБЕ: Има повређених

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРЕД ЊОМ ПУЦА И ОКЛОП! Руса ће се сада сви ПЛАШИТИ! Тестирана најновија ракета С-8!

ДО КРАЈА ОКТОБРА Одлаже се позивни број за КиМ

„Вашингтон пост“: Босна се враћа у мрак — Додик у срцу превирања

НОВАК ДОБИО РИВАЛА, АЛИ ТО НИЈЕ ФЕРЕР! Анонимни Мунар шокирао ветерана из Шпаније!

(ФОТО/ВИДЕО) МИГРАНТ „СПАЈДЕРМЕН“ СПАСАО ДЕТЕ!!! За мање од минут се попео преко фасаде на 4. спрат

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri