Printscreen
Друштво Србија

Николић: Нисам одустао од канала Морава—Вардар, имам подршку Кине

Потпредседница Владе Зорана Михајловић и председник Националног савета за сарадњу са Кином и Русијом Томислав Николић разговарали су о инфраструктурним пројектима које Србија спроводи са кинеским и руским компанијама, а Николић је истакао да ће Влади Србије брзо доставити нову студију изводљивости пројекта изградње канала Морава—Вардар.

Наводећи да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, којим руководи Михајловићева, има највише послова са Кином и Русијом, Николић је рекао да жели да тимски радом, то министарство и Национални савет дођу до више послова.

Како се наводи у саопштењу Министарства грађевине, Николић је понудио да „своје добре контакте у Кини и Русији стави у службу обезбеђивања нових послова“.

Николић је, у разговору са Михајловићевом, која је чланица Националног савета, рекао и да није одустао од идеје изградње канала Морава—Вардар, до грчке луке Солун.

Он је, како се наводи, истакао да има подршку Кине за тај пројекат, уколико се с њим сагласе Македонија и Грчка и додао да ће на томе радити да званичницима у Скопљу и Атини.

Михајловић је пренела Николићу да је Србија изабрана за центар за инфраструктуру свих пројеката који се спроводе између Кине и 16 земља централне и источне Европе у оквиру глобалног пројекта „Један појас, један пут“.

Она је добила Николићеву подршку у вези са организацијом Самита министара саобраћаја и инфраструктуре Кине и 16 земаља централне и Источне Европе који би до краја године био одржан у Београду.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српски туристи кренули на север Кипра, одузети им пасоши

Поморске вежбе Кине и Русије близу обала Северне Кореје

ПОЖАР У БОРУ: Комплетан кров изгорео због паприке (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat