Фото: Нова економија
Економија Кина Србија

Николић и Ли: Унапређујемо сарадњу Србије и Кине

Председник Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином Томислав Николић поручио је да Србија треба да искористи шансу што је Кина у својој визији Европе на прво место ставила нашу земљу.

„Ми ћемо запослити Србију и Србија ће због тога да памти ово време у којем смо истовремено, не наљутивши било кога са Истока и Запада, остварили пријатељске економске везе, раст нашег извоза са нацијом од које ће ускоро зависити будућност човечанства“, рекао је Томислав Николић приликом обиласка радова на Коридору 11.

Николић је истакао да Србија има велики углед у Кини, односно велико пријатељство са кинеским руководством и кинеским народом, додајући да су кинеске фирме задовољне радом у Србији, јер су знале под којим условима раде.

Николић је подсетио да је Влада Србије пре пет година определила своје приоритете којих се придржава, наводећи да остварује огромне резултате, а да је на Савету да помогне да се у Србији живи боље.

„Зато је основан Савет за сарадњу и спровођење споразума са Русијом и Кином. У њему је седам, а биће осам министара. На једном месту ћемо сакупљати информације, потребе, жеље и могућности и помагати Влади Србије да их реализује“, рекао је Николић.

Амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг рекао је да је ово велики дан за њега, за кинеску амбасаду, компанију и за сарадњу између Кине и Србије.

„Ово је за кинеске компаније које раде у Србији велика част и истовремено схватамо да се од њих захтева да квалитетно раде у Србији поштујући законе и договоре“, рекао је Ли који је приметио да чињенца да данашњем догађају присуствују председник Александар Вучић, председник Савета за сарадњу са Русијом и Кином као и велики број чланова владе, показује да је пројекат важан не само за Србију, већ и за регион и за Кину.

Он је рекао да је пријатељство између Кине и Србији из дана у дан све боље најављујући да ће и сарадња бити још већа.

„Ја као амбасадор и у исто време и један обичан човек, не могу све сам али будите уверени да ћу дати све од себе да унапредим пријатељске односе између Кине и Србије“, рекао је Ли Манчанг који је пренео поздраве председника Си Ђинпинга.

Николић и Ли су обишли радове на изградњи Коридора 11, на деоници од Сурчина до Обреновца, дуге 17,6 километара, а на којој се гради и нови мост преко Колубаре и Саве код Обреновца, који ће бити дуг око 1,7 километар.

У обиласку су били и председник Србије Александар Вучић, министри Зорана Михајловић, Александар Антић, Горан Кнежевић, затим директор Коридора Србије Зоран Бабић и в.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Имамо доказе о веома офанзивном деловању против Србије у Македонији

„Упомоћ, силовање!“: Крвава девојка вриштала и бежала од мигранта из јавног WЦ-а!

Аутомобил улетео у аутобуско стајалиште, има мртвих! (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat