ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) НИКО НЕ СМЕ НИ ИМЕ ДА МУ ИЗГОВОРИ: Уклето село у Италији крије мрачну тајну!

Ово место је толико уклето да чак ни у његовој домовини, Италији, не желе наглас да изговоре његово име, већ само кажу "оно село", а чак ни тамошња полиција, ако, уплашени, притиснете гас јаче док пролазите онуда, неће да вас казни због пребрзе вожње. Јер, они знају...

Прича о проклетству града Колобрара стара је колико и сам град, а везана је за значење речи ‘колубер’, што на латинском значи змија, која се у многим културама сматра симболом зла.

КНЕЛЕ ЈЕ ОВЕ ФУДБАЛЕРЕ НАТЕРАО ДА ОБУЧЕНИ ПЛИВАЈУ У БАЗЕНУ! Испливао догађај о којем се годинама ћутало!

Иако се прича о проклетству преносила вековима, оживела је тек у првој половини 20. века, када су је пробудили један адвокат и вештица.

Бјађо Вирђило је био успешан адвокат који никад није изгубио случај, и имао је много непријатеља. Једног дана је на суду, у жару борбе, рекао: „Ако не говорим истину, нека овај лустер падне“.

ЗАПАД У СТРАХУ: Ако руске подморнице исеку каблове у Атлантику, настаће хаос!

И лустер је пао. Иако нико том приликом није повређен, његово име је постало синоним за лош знак. Он је додао још негативне репутације већ ионако озлоглашеном Колобрару.

Вирђило и његови наследници су убрзо напустили град. После тог случаја, један антрополог је стигао у град у потрази за ‘добром вештицом’ – за шта је веровао да може скинути клетву ‘злог ока’. Сусрео се са мршавом старицом опеченом од сунца, дубоких бора, и помислио је да је напокон пронашао праву особу.

Али, уместо тога, и он и читав његов тим сарадника почели су за време посете овом граду да доживљавају потпуно необјашњиве несреће.

Отада се Колобраро наводи као главно вештичје гнездо, али Елена ди Наполи, која је потомак поменуте старице, тврди да њена прабака није била вештица, већ „стара жена која је можда изгледала као вештица“.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ДЕЧАК ЈЕ НА ДРУШТВЕНУ МРЕЖУ ПОСТАВИО 2 ФОТОГРАФИЈЕ: Молио пријатеље за помоћ, а 12 сати касније био мртав!

Ипак, то није спречило приче о „масциареама“, вештицама које су током 1950-их својим магичним моћима владале селом и доносиле несрећу сваком коме би пожелеле.

Неке од најгорих прича односе се на бацање клетви на труднице, које су својим гресима донеле несрећу својој деци – наводно је у Колобрару постојало више случајева беба које су се рађале с два срца, три плућна крила…

КАКО СУ АРКАН И ГИШКА УШЛИ У ДБ и ликвидирали албанске и усташке терористе

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Војници децембарске класе положили заклетву у Ваљеву

Москва: Асад има све мање непријатеља

УСТАШЕ СЕ БАШ НИЧЕГ НЕ СТИДЕ: Њихови пилоти, убице српке нејачи су витезови и хероји, а пилоти ЈНА злочинци због напада на Туђмана!

(ВИДЕО) Нова прес-конференција и нова скандалозна епизода Драгана Мектића!

Извор: РТРС/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon