mup.gov.rs
Србија Хроника

НЕЗАПАМЋЕНИ СКАНДАЛ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ КОД ВРБАСА: Бивша директорка тражила колегама 1.000 евра за посао, вероучитељима слала сексуалне поруке, па снимала аутистично дете?!

Бивша директорка једне основне школе у врбаској општини под истрагом је због сумње да је починила више кривичних дела, међу којима су уцене и примање мита, сексуална злостављања и отуђење школске имовине.

НЕЋЕ МОЋИ ДА СЕ КРЕЋЕ БАР ПОЛА ГОДИНЕ, ИМАЋЕ ПРОБЛЕМ СА ГОВОРОМ… Доктори су и даље забринути за здравље Дарка Лазића, његов опоравак ће бити СПОР

Како се незванично сазнаје, бивша директорка разрешена је прошле године са дужности на основу одлуке Школског одбора који је све доказе против ње предочио Покрајинском секретаријату за образовање, који се сложио с тим предлогом.

Против ње је више садашњих и бивших колега поднело кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Сомбору због, како се наводи у том документу наводног тражења мита у износу од 500 евра од једне колегинице како би је пријавила за полагање испита за лиценцу, што је по закону обавезна да уради без икакве ургенције.

ЛУДО ВРЕМЕ! Данас у Србији сунчано и топло, а увече…

У пријави је наведено и да је од једне колегинице која је била запослена на одређено у школи за сталан посао наводно тражила 1.000 евра “јер толико траже људи из министарства”, а да је од друге исто тражила новац за посао на неодређено кријући да јој је такво решење већ стигло. Бившу директорицу пријава терети и да је присвојила новац од издавања пољопривредног земљишта у власништву школе, као и да је присвојила део грађевинског материјала који је школа добила за реновирање од општине Врбас, а касније га продала једној локалној фарбари.

Неколико њених бивших колега, незванично, разматра да се прикључи овој кривичној пријави. Они тврде да им је дала отказ пошто нису прихватили њен позив за секс.

ЋЕРКА ДАРКА ЛАЗИЋА ОСЕТИЛА ДА СЕ НЕШТО ДЕСИЛО! Све време ПЛАЧЕ и тражи да га види!

„Мени је почела да шаље поруке изузетно непријатног садржаја са отвореним позивима за секс. Временом су поруке постале толико грозне да ми се све смучило. Рекао сам јој да престане с тим, да имам породицу и да не желим да имам било шта с њом, а она се тада наљутила и сместила ми отказ“, прича нам један од бивших запослених у школи који је желео да остане анониман.

Још неке њене колеге добијале су сличне поруке, а чак четворица вероучитеља морали су да оду из школе зато што им је, како кажу, смештала секс-скандале, а неки јој једноставно нису били по вољи. Неки од њих су чак доставили и фотографије директорице у ласцивним позама које је чак стављала на свој Фејсбук профил па их уклонила након негодовања колега и родитеља.

Садашњи директор школе потврдио је да је против његове претходнице поднета кривична пријава.

АЗИЈСКИ ГИГАНТ СТАО УЗ СРБИЈУ: Кина креће у одбрану јужне српске покрајине!

„Више колега поднело је кривичне пријаве, а неки још разматрају то да ураде зато што је њено понашање крајње неприхватљиво јер врши притисак на запослене и малтретира их. Више јавно тужилаштво у Сомбору је, након што се полиција укључила у истрагу и саслушала сведоке, читав случај препустила Специјалном одељењу за борбу против корупције при Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду. Да ли је то истина или није, утврдиће истрага која је у току. Једино што могу да потврдим јесте да проблем постоји“, кратко је рекао садашњи директор школе.

Снимала аутистично дете?

Садашњи директор школе каже да се последњи у низу инцидената са спорном колегиницом десио почетком прошле недеље, када је наводно телефоном снимала једно аутистично дете.

Руски посланик: ЗАБРАНИТИ ,,НОЋ ВЕШТИЦА“ У ШКОЛАМА, ТО ЈЕ ОКУЛТИЗАМ!

„У сарадњи са родитељима детета и полицијом, против ње ћемо повести дисциплински поступак јер је такво понашање недопустиво. Родитељи детета су пар минута каснили да дођу по њу и дете је у том тренутку бурно реаговало, а она је почела да је снима. Наводно да би имала доказ да то дете није за инклузију и да је треба избацити из школе. О томе ко треба да иде у коју школу одлучују стручњаци и таквој деци се мора дати максимална подршка, што ми и чинимо. Школа ће учинити све да адекватно санкционише такво понашање, а на родитељима детета је да одлуче да ли ће пред правосудним органима покренути неки поступак“, рекао је садашњи директор.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

САУДИЈСКИ ВЛАДАР ПАДА ЗБОГ УБИСТВА НОВИНАРА! Велики потреси у блискоисточној краљевини богатој нафтом!

ЗБОГОМ, МАКЕДОНИЈО! БРУТАЛНА АКЦИЈА ЗАПАДА ПРЕЛАЗИ НА СЛЕДЕЋУ ЗЕМЉУ: Јефтино и јадно, држава пала за шаку долара!

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ТИНЕЈЏЕРКЕ: Са 14 година сам упознала биолошког оца, па је уследио ПАКАО! Заробио ме је у кући, сликао ГОЛУ, а на рођендан ме СИЛОВАО

(ВИДЕО/ФОТО) СРУШИО СЕ ХЕЛИКОПТЕР ВЛАСНИКА ЛЕСТЕРА на паркингу „Кинг Пауер“ стадиона

Kurir.rs/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
30°
Thu
31°
Fri
30°
Sat
32°
Sun