Друштво Србија

НЕЗАПАМЋЕНА ПРЕВАРА У КРАГУЈЕВЦУ: Лажни монах Варнава варао вернике, они му љубили руке, купили кола и мотор!

Зоран Белић се десет година представљао као отац Варнава, грађани му купили аутомобил и мотоцикл, на крају се случајно сазнало да је на потерници МУП.

Хапшење Милорада Радовановића из Крагујевца, лажног свештеника СПЦ и припадника МУП, подсетило је на привођење још једног преваранта из овог града који се представљао као „отац Варнава“.

(ВИДЕО) УБИЈАЈУ СВИРЕПО И БЕЗ ОКЛЕВАЊА: Ево ко су Тахрир ал Шам, убице руског пилота! БРУТАЛНИЈИ ОД ЗВЕРИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ!

Испоставило се да је овај „монах“ заправо Зоран Белић, који је годинама био на потерници МУП, а ком су грађани толико веровали да су му поклонили чак аутомобил и мотоцикл!

Иако ова два случаја нису повезана, запрепашћујуће је да су обојица успела да убеде велики број људи да су свештена лица.

Поштован у народу

– Отац Варнава је био популаран у народу. Њему су се, поред обичних грађана, и угледни привредници у Крагујевцу исповедали, љубили руку, добијао је богате прилоге. Сви су га обожавали – каже извор нашег листа.

ВЕЛИКА ОПЕРАЦИЈА У СИРИЈИ: Чији систем је оборио Су-25?

Према његовим речима, Шумадинци су овог наочитог и речитог „монаха“, наводно избеглог из Републике Српске Крајине, прихватили као род најрођенији.

– Причао је да се својевремено замонашио у манастиру Крка. Манастир Денковац у коме је служио постао је последњих година духовно средиште овог краја – прича наш саговорник.

Овај човек брзо је стекао поверење грађана.

– Варнава је брзо ушао у наше животе. Сви смо му веровали. Ипак, најдаље је прошао један наш пријатељ. Купио му је чак аутомобил и мотор – прича један Крагујевчанин.

Према његовим речима, било му је сумњиво што монах вози мотор, али није могао да убеди пријатеље који су му рекли „да не богохули“.

– Чуђење и страх похрањивала је и чињеница да монах није постио у време Великог поста и да је одступао од многих строгих правила – каже наш саговорник.

ХЕРОЈИ СА KОШАРА ОГОРЧЕНИ НА ГЛУМЦА: Сергеј, нек се твојима деси исто што и нама

Сумња инспектора

Варнави су расли апетити, био је главни гост на многим светковинама, сакупљао прилоге за манастир…

– Игром случаја, једном од инспектора који је побожан било је сумњиво што се овај монах не држи канонских правила. Сазнао је његово цивилно име и убацио га у систем. Испоставило се да је десетак година био на потерници – прича извор Курира. После хапшења, Зоран Белић пуштен је да се брани са слободе.

Хиландарски гулаш
МОНАХ, А ЈЕДЕ МЕСО!

Приликом једне посете манастиру Драчи поред Крагујевца, „отац Варнава“ спремио је гулаш по „хиландарском рецепту“. Опште чуђење монахиња због чињенице да се на Хиландару уопште не једе месо за њега није представљао проблем.

(ВИДЕО) СРЂА ТРИФКОВИЋ: Ево зашто сам напустио Двери!

– Ова прича се и данас препричава у Крагујевцу – причају наши саговорници.

РЕКЛАМА
Заветници: Нападају нас зато што хоћемо да зауставимо финансирање антисрпских НВО из градског буџета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Атина под „опсадом“, пристижу демонстранти

Америка отвара најмрачнију епоху: Свет више неће спавати мирно

Дамаск: Америчке оптужбе изговор за дејства против Сирије

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
19°
Sun
21°
Mon
17°
Tue
22°
Wed