pixabay.com
Регион

НЕЗАПАМЋЕН ЗЛОЧИН ТРЕСЕ ХРВАТСКУ! Учитељица терала ученике да МОКРЕ У ГАЋЕ, годинама их тукла и понижавала, прште пријаве родитеља!

Бивша 60-годишња учитељица Основне школе у Медулину у Пули добила је чак 22 кривичне пријаве, а против ње је тужилаштво у Пули подигло оптужницу због кривичног дела повреде дечијих права.

Собрање потврдило: Македонија мења име

Терете је да је од септембра 2016. до 13. децембра 2017. у једној основној школи у разреду у којем је радила као учитељица разредне наставе, наносила физички и емоционални бол деци и да се током школске године 2016-2017. и првог полугодишта 2017/2018. учестало непримерено, физички и вербално, понашала према свим ученицима.

Такво понашање свим је ученицима њеног разреда изазвало интензивне осећање страха и негативно утицало на њихово самопоуздање и слику о себи те срам и емоционалну и физичку бол, преноси Јутарњи лист.

ПРИШТИНА: Oдложено усвајање одлуке о ослобађању од такси

У оптужници је предложено да се окривљеној продуже изречене мере опреза због опасности од понављања казненог дела – наводе у тужилажтву.

Учитељица је још поцетком прошле године суспендована након што су родитељи реаговали на њено понашање, да би потом потписала раскид уговора о раду.

„Ми родитељи деце у том разреду све смо пријавили Државном тужилаштву, али нисмо били сигурни хоће ли бити једна казнена пријава или ће се за свако дете подизати појединачно. На крају је Државно тужилажтво одлучило да подигне 22 пријаве – казао је један од родитеља, члан школског одбора те школе.

Трамп: У току је инвазија на Америку!

Рекао је да су се деца препородила откад је у разреду нова учитељица те да га чуди што претходне генерације нису реаговале на учитељицу.

„Она је радила 20 година у Медулину и пре у другим пулским школама. Кад је све изашло на видело, пуно ми је људи пришло и рекло да су и сами то доживели и на властитој кожи искусили. Чуди ме што нико пре није реаговао – казао је тај родитељ.

Иначе, учитељица је вређала, исмевала, омаловажавала децу, њихове поступке, успехе и животне прилике.

УХАПШЕН ЧАБИН САУЧЕСНИК! Ален Циглер учествовао у убиству Небојше Марковића на Бановом брду!

Исто тако, децу није пуштала у тоалет па су нека мокрила у гаће, претила им је јединицама, опоменама, укором и избацивањем из школе, и говорила им да „једу г.вна“.

Родитељи су се обратили директорки и просветној инспекцији, након чега је учитељица уклоњена из разреда. Ако се докаже да је крива, могла би добити забрану рада у школама и рад за опште добро.

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ Расписана црвена Интерполова потерница за Филипом Кораћем!

ДОДИК: Срби се не осећају сигурно без иједног Србина на важном месту у Војсци БиХ

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА Сутра нас чека јак мраз, а онда нам следи жестоки ПРЕОКРЕТ!

Раде (22) је силовао и тукао баку (79): Данас је све признао и чека га оволико година робије!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Да ли ће Јерусалимска патријаршија примити украјинске расколнике на Богојављење

(ВИДЕО) ОТАЦ И ЋЕРКА КОЛИМА СЛЕТЕЛИ У РЕКУ, МИСЛИЛО СЕ ДА ИМ НЕМА СПАСА: Онда се појавио младић који је скочио у ледену воду и постао херој!

МНОГИ СТРАХУЈУ ЗА ПОСАО Цео свет ишчекује слом берзе, следи шок, сви су уплашени, а ево шта ће бити са Србијом

(ВИДЕО) ПУТИН ЈАЧА ВАТРЕНУ МОЋ БАЛТИЧКЕ ФЛОТЕ: Стиже 30 нових тенкова Т-72Б

Србија и Русија нерешено на старту Светског првенства

(УЗНЕМИРАВАЈУЋЕ ФОТОГРАФИЈЕ) Лекари у Алексинцу извели подвиг, жена у телу имала тумор од 8 КИЛОГРАМА!

Извор: Tanjug; D.K.

Оставите коментар