Информер
Србија Хроника

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: Гробари украли минђуше са мртве бабе!

Породица преминуле Љубице Торлаковић (85) остала у шоку кад је мало пре сахране видела да јој је неко на гробљу мртвој скинуо минђуше, од којих се старица није одвајала последњих 30 година.

Гробари су у суботу на Градском гробљу у Бачкој Паланци украли минђуше са мртве Љубице Торлаковић (85)! Њена породица остала је у шоку кад је мало пре сахране открила да је неко од радника на гробљу отворио њен сандук и мртву је опљачкао!

ЛУКАШЕНКО СРБИЈИ ШАЉЕ МНОГО ВИШЕ МИГОВА НЕГО ШТО СЕ ПРИЧАЛО: Србија постаје убедљиво НАЈЈАЧА ВОЈНА СИЛА У РЕГИОНУ!

Полиција још није утврдила ко је бахати крадљивац, а директор ЈКП „Комуналпројект“, у чијој су надлежности и погребне услуге, покренуо је дисциплински поступак против свих запослених на гробљу, док се не открије ко је кривац (видите оквир)!

Отваран ковчег

Љубица је, наиме, преминула у својој кући у петак 24. новембра, а тело је око 14.30 преузело и до хладњаче превезло приватно погребно предузеће „Микић“. Власник Јован Микић потврдио нам је да су на покојници приликом преузимања били сат, прстен и минђуше.

– Рекао сам ожалошћенима да би било добро да са тела покојнице скину накит, да га неко не би украо, али њихова је жеља била да она буде сахрањена с тим предметима. Договорио сам се са радницима на гробљу да сутрадан, у суботу, око десет сати присуствујем изношењу сандука из хладњаче до капеле, јер је требало да донесем још крст, пешкире, цвеће… Међутим, када сам стигао на гробље, сандук је већ био пренет у капелу, и то два сата раније, око осам сати – прича Микић.

(ВИДЕО) УПЕЦАЛИ СОМА ОД 185 КИЛА: У утроби пронашли ЉУДСКЕ КОСТИ! Шокирали се кад су сазнали чији су остаци!

Одмах му је, каже, било јасно да је неко отварао сандук, јер су шрафови били повађени.

– Ми, као предузеће, нисмо дужни да присуствујемо изношењу сандука из хладњаче, али често практикујемо да будемо присутни кад се преноси у капелу баш да би се избегле овакве ствари, па да и ми будемо сумњиви – јада се Микић.
У породици Торлаковић испричали су нам да још не могу да верују да је неко од гробара опљачкао мртву Љубицу.

– Кад смо стигли у капелу у суботу ујутро, пре сахране, скинули смо мараму са Љубичине главе и остали запрепашћени кад смо видели да на њеним ушима нема златних минђуша, које је она носила већ 30 година! На руци су јој остали сат и прстен, претпостављам да нису украдени јер би се то одмах приметило. Минђуше су, ипак, биле прекривене марамом, па је крадљивац вероватно мислио да јој је нико неће ни скидати и да се неће ни приметити да нема минђуша – прича блиски Љубичин рођак.

Желе минђуше натраг

ХОРОР У БЕОГРАДУ: Девојчицу (14) другови силовали дршком од метле

Породица Торлаковић је, према његовим речима, веома тешко поднела крађу.

– То је просто нељудски, и само желимо да нам се минђуше врате, јер оне за нас имају много већу вредност од материјалне. Жеља нам је била да Љубица буде сахрањена с њима, али ето, неко ко нема мрву људскости дрзнуо се да их украде са покојнице. Случај смо пријавили полицији и чекамо да се нађе кривац – каже рођак.

Директор „Комуналпројекта“: Низ пропуста

ПРАЉКА СТИГЛА СУЛЕЈМАНОВА КЛЕТВА! Зла коб генерала који је срушио СТАРИ МОСТАРСКИ МОСТ!

Директор ЈКП „Комуналпројект“ Александар Богуновић признаје да је до срамне крађе дошло због низа пропуста у руковођењу, организацији и пружању погребних услуга. – Као директор, урадио сам оно што је тренутно у мојој моћи. Против свих одговорних лица, почев од шефа гробља, па све до радника који су били у контакту са покојницом, покренут је дисциплински поступак, са циљем да се овако нешто никад не понови. Чак су и неки радници премештени на друга радна места. Питање је и зашто приликом преузимања тела нису пописане вредности као што су сат, минђуше и прстен, као и зашто је сандук изнет из хладњаче два сата раније, ко га је отварао… То су пропусти у које, док се истрага не заврши, не желим да улазим. Годину дана сам на месту директора и до сада се овако нешто није догодило, заправо нисам чуо да се то уопште догађало у Бачкој Паланци. Овим је нанета велика бол породици и велика штета угледу предузећа – истакао је Богуновић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

САД ПРЕТЕ: Ако избије рат Северна Кореја ће бити потпуно уништена

Нови Путинов рецепт за подизање Русије

МЕТЕОАЛАРМ НА СНАЗИ, ДАНАС ЈЕ У СРБИЈИ ОПАСНО ВРЕМЕ: Јаки удари олујног ветра и обилне падавине!

Извор: Информер.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri