Извор: pixabay.com
Занимљивости

Невиђени раст ове валуте ништа не може зауставити!

Биткоин је по први пут скочио изнад 4.000 долара у растућој нади да ће се убрзати ширење ове криптовалуте.

Највећи дигитални тендер скочио је у понедељак на 4.125,17 долара, што је добит од 15 одсто од петка, након што је прошле недеље активиран план за убрзање извршавања трговине преношењем неких података из главне мреже.

Нови скок вредности биткоина је и последица раста тражње у Јапану, чиме је настављен тренд раста ове криптовалуте који траје целе године.

У мају је рекордна вредност биткоина била 2.000 долара, а пре само два месеца 3.000 долара по коину. Сада је, захваљујући појачаној тражњи у Јапану, поново оборио рекорд премашивши и 4.000 долара.

Иако фасцинантна, та цифра не изненађује јер је у питању наставак тренда који влада целе године. Не само биткоин, већ и друге криптовалуте бележе нагли раст који је махом условљен тражњом из Јапана и Јужне Кореје, СЕЦ-овим разматрањем одлуке о одобрењу трговинског фонда базираног на биткоину, али и тиме што Русија разматра начине на које се ова валута може регулисати и опорезивати.

Ово интересовање виших инстанци у исто време ради у корист повећања поверења у биткоин. Вредност биткоина није престала са стабилним растом ни након биткоин форка који се десио пре десетак дана, када се из Биткоина издвојила алтернативна криптовалута Биткоин кеш.

Иако је постојала брига да ће хард форк негативно утицати на стабилност биткоина, криза је релативно брзо превазиђена.

Извор: Б92

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Најбржа свемирска летелица приближава се Кујперовом појасу

„Треба учити од Немањића“

Терористички напад у Буркини Фасо – пуцњава трајала 7 сати (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun