Илустрација (Фото: pixabay. com)
Америка Свет

НЕСТАЋЕ ПОЛА ЧОВЕЧАНСТВА?! САД се припремају за коначан обрачун са Русијом и Кином! Употребљено досад непознато оружје

Ако је истина оно што неки стручњаци кажу, чини се да је глобална криза хране неизбежна. Чак и током плодних година суочавамо се са проблемима да нахранимо све на планети, а сада се изгледа догађа и велика промена климе.
  1. Добијамо прилично мало сунчеве топлоте и многи стручњаци сматрају да је ово знак да је наш сунчев систем достигао минимум. Сведоци смо да се у прошлости прилично редовно појављују соларни минимуми, а ако је то само нормалан соларни минимум онда би услови требали да почну да се врац́ају у нормалу након неколико година.

– Нажалост, докази нам указују да смо ушли у оно што је познато као “велики соларни минимум”. У ствари, професорка Валентина Жаркова каже да је оно са чиме се суочавамо “супер велики соларни минимум” и ако је то тачно, суочићемо се са климатским хаосом каквог до сада нисмо видели. Током претходних „великих соларних минимума“ свет је захватила разорна глад и велики број људи је умрло. Да ли је сличан сценарио могућ у нашој будућности?

Мапа Ледено доба фармера показује да тренутно постоји буквално на десетине локација широм света које пријављују значајне губитке усева, а то је стварно нешто што никада нисмо видели. Неки делови наше планете се суочавају са ужасном сушом, док у централном делу Сједињених Држава једноставно не престаје да пада киша. У неким деловима света је превише хладно, док се други саочавају са рекордном топлотом. Куда год погледамо, видимо крајности, а понашање нашег Сунца је главни узрок тога.

Слике НАСА-е су откриле да наша звезда сада изгледа злослутно мирно, што наводи на тврдње да је достигла фазу циклуса која се назива соларни минимум.

Током минимума, постоји знатно мање сунчевих пега и његово магнетно поље слаби, дозвољавајући космичким зрацима изван нашег соларног система да падају на Земљу.

Овај соларни минимум је ступио прерано и то је управо оно што бисмо очекивали уколико улазимо у “велики соларни минимум”. Можда је најпознатији “велики соларни минимум” у нашој историји био Маундер Минимум који се протезао од 1645 до 1715.

Током овог периода, температуре су се глобално смањиле за 1,3 степена Целзијуса, што је довело до краћих годишњих доба и, на крају, до несташице хране. Несташица хране била је прилично болна, а светски број умрлих био је огроман.

Можемо ли се овај пут суочити са сличним сценаријем?

Заправо, економиста Мартин Армстронг верује да би могло бити још горе.

Минимум Минор је створио тако велику хладноћу у Европи и екстремне временске прилике на другим местима, што се осликава у низу суша, поплава и лоших жетви. Историјски, то доводи до масовних миграција, ратова и револуција. Фатална синергија између људских и природних катастрофа уништила је можда једну трећину људске популације током последњег догађаја, а овај пут пропадамо много брже него раније.

Према томе, може доћи до већег смањења броја становника од једне трећине и достизања нивоа 14. века од 50%, што је такође комбиновано са Црном кугом.

Без сумње, наша планета се управо сада понаша веома чудно, а извештаји о пропалим усевима редовно стижу из читаве планете.

Погледајте ове примере:

Један фармер из Северне Дакоте Џордан Гакл недавно је на свом Твитер налогу истакао: Суша наставља да уништава усеве пшенице у Аустралији, присиљавајући земљу да увози део из Канаде. Неки фармери у Канади сада извештавају о дугим периодима без кише под хештегом # суше19. Ако се окренете Кини видећете да се легија војничких црва брзо шири и прождире важне житарице.

Постаје сасвим јасно да ће цене хране значајно порасти и да ће свет произвести много мање хране него што то уобичајено чини.

Тешко је нахранити све на планети, чак и у идеалним условима. Ово укључује и Сједињене Државе.

Феединг Америца извештава да више од 41 милиона Американаца свакодневно пати од глади, укључујући више од 13 милиона деце. Уз ову причу иде и извештај Националне географије да један од сваких шест Американаца нема довољно за храну.

Дакле, како ће изгледати ствари ако глобална производња хране опадне за 10, 20 или чак и више процената?

Никада нисмо морали да се бавимо нечим сличним у модерним временима, а у међувремену је становништво планете порасло са 1,6 милијарди из 1900. на 7,5 милијарди данас.

Ушли смо у период „савршене олује“ и постаћемо сведоци догађања ствари које би многи људи сматрали незамисливим.

Искрено се надам да ствари неће бити тако лоше као што неки стручњаци сугеришу. Али што се тиче бриге око пропадања усева, не морамо да спекулишемо. Догађају се управо сада, широм планете, а то значи да ће глобалне залихе хране постати све мање и мање у наредним месецима.

Ипак постоје аналитичари који не верују у званична објашњења ових узрока. Највише их интригира процена неких научника да је могуће понављање ужасне судбине човечанства и смањење популације на 50%.

Аналитичари су убеђени да се одиграва нека ужасна завера са климатским оружјем и покушај да се свет покори оружјем које нико не примећује. Ипак у разним деловима света људи су почели да сумњају да је Армагедон који се приближава режиран.

Најгласнији су аналитичари из Сједињених Држава који сумњају у прљаву игру Русије и Кине, јер ако кликнете за увећање горње карте, можете видети да су најмање нападнути Русија и Кина и државе у савезу са њима, а да су Сједињене Државе и њихови савезници широм света под највећим ударом.

Тој теорији се највише супротстављају аналитичари који тврде да то није могуће јер у досадашњој историји ништа слично није забележено од стране Русије и Кине те даове државе воде мирољубиву политику.

Да збрка буде комплетна појављују се аналитичари који тврде да иза свега стоје Сједињене Државе које наводно изазивају глобалну катастрофу којом се припремају за коначни обрачун са Русијом и Кином.

Pixabay
ДРУШТВО • СРБИЈА

КАЗНЕ И ДО 100.000 ДИНАРА! До 30. јула будите на опрезу! Уколико вас ухвате да чините ове прекршаје, следује вам озбиљно санкционисање!

Трострука контрола возача на ауто-путевима!
  1. Трострука контрола возача на ауто-путевима! Како би стали на пут бахатим возачима, саобраћајна полиција започела је велику акцију контроле брзине на ауто-путевима, а казна ће, како сазнајемо, стићи свакоме ко је прекорачио 139 километара на сат.

Акција ће, како сазнајемо, трајати до 30. јула, а главни циљ је смањење саобраћајних несрећа јер је пребрза вожња један од главних криваца за незгоде.

Поред мерења средње брзине на наплатним рампама, које је ступило на снагу у априлу, у току акције појачан је и број пресретача који крстаре српским друмовима, а ангажовани су и полицајци у цивилу који са надвожњака радаром снимају брзину кретања возила.

Уколико је радар снимио да је аутомобил прекорачио дозвољену брзину, која на ауто-путу износи 130 километара на сат, њега ће већ на следећој рампи сачекати полиција.

– У летњем периоду јул-август сваке године бележи се велики број саобраћајних прекршаја прекорачења брзине и у томе предњаче страни држављани који су у транзиту кроз Србију – истиче за Српски телеграф Дамир Окановић, директор Комитета за безбедност саобраћаја.

Он истиче и да, за разлику од наших држављања, који за прекорачење брзине могу бити кажњени новчано, казненим поенима или одузимањем дозволе, странци се кажњавају само новчано.

Подсетимо, од 1. јуна 2018. ограничење брзине на српским ауто-путевима је са 120 километара на сат повећано на 130, а казне за оне који не поштују прописе крећу се од 3.000 до 10.000 динара (25-83,3 евра).

За оне који баш ударе по гасу, па возе од 201 до 220 км/х, платиће 100.000 динара, односно 833 евра, уз претњу затворске казне од 30 до 60 дана.

Овако контролишу

1. Радар на надвожњаку снима брзину кретања возила. Ако је неко прекорачио брзину, сачекаће га полиција већ на следећој наплатној рампи

2. Пресретачи су специјална, необележена полицијска возила и најчешће су високе класе. Имају предњу и задњу камеру, а таблице на возилу могу бити снимљене на удаљености до једног километра

3. Мерење просечне брзине на наплатним рампама. Бележи се време за колико је возач прешао раздаљину између две наплатне рампе и израчунава се његова просечна брзина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШВАЛЕРКУ ОДВЕО НА „ЉУБАВНИ ИЗЛЕТ“ Жена пратила неверног Крагујевчанина, сачекала да почне акција, па просула бензин И ЗАПАЛИЛА АУТО!

ОВО ЈЕ КРИМИ КУМ ВУКА ЈЕРЕМИЋА ЗБОГ КОГА ЈЕ ПРОДАО СРБИЈУ ДА БИ ТАЈКУНЕ СМЕСТИО У 30 АПАРТМАНА НА СВЕТОМ СТЕФАНУ: Љуба Самарџић хапшен због сумње да је оштетио Агробанку за 10 милиона евра!

Детаљи крвавог пребијања Карића: За 10 минута испричао две приче!

(АУДИО) ШОКАНТАН РАЗГОВОР ЈЕРЕМИЋА СА МИЛОВИМ САВЕТНИКОМ: Је*асмо мајку Србији и Црној Гори!

Извор: webtribune.rs

Оставите коментар