Илустрација, Танјуг
Друштво Србија

НЕСРЕЋА НА ДУНАВУ: Код Смедерева потонуо брод

До потонућа је дошло великом брзином услед продора воде у бродски труп, за сада из непознатих разлога, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Удружења професионалних лађара Србије.

Удружење професионалних лађара Србије саопштило је да је у близини Смедерева, на 1.108 километру Дунава на десној обали, потонуо самоходни теретњак „Томас“ и да том приликом нико није повређен.

ВОЈСКА НА ГРАНИЦИ! ХИЉАДЕ МИГРАНАТА ПРЕКО АЛБАНИЈЕ УЛАЗИ У ЦРНУ ГОРУ

Како се наводи, теретњак је потонуо пре пет дана у јутарњим сатима, а до незгоде је дошло након утовара на пловном багеру „Црни“ који се налази четири километра низводно од места несреће.

До потонућа је дошло великом брзином услед продора воде у бродски труп, за сада из непознатих разлога, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Удружења професионалних лађара Србије.

Заповедник брода је, како се наводи, брзом реакцијом успео да насуче брод на спруд у обали и на тај начин спречи већу трагедију и могућ губитак људских живота.

ЛУДИЛО НА АУТО-ПУТУ БЕОГРАД -НИШ! Ухапшен јер је истерао два радника из аутомеханичарске радионице и ЗАПАЛИО ЈЕ!

Он је одмах обавестио Капетанију пристаништа Смедерево путем телефона. Посада је самостално напустила објекат и сви чланови посаде су прошли без повреда.

Проблем је, тврде лађари, настао у брзини деловања Инспекције пловидбе и Капетаније пристаништа.

У саопштењу се каже да је инспекција изашла на увиђај два дана после потонућа и да је за то време место несреће било без наџора.

МЛАДИЋА (19) ИЗ СРБИЈЕ КОМЕ СЕ ЛЕКАРИ БОРЕ ЗА ЖИВОТ НОКАУТИРАО ПОЗНАТИ НАСИЛНИК! Стриц Ђуро: Стефан се никада није потукао у животу, без икаквог разлога су га напали!

Посади нико није послат у помоћ, објекат није обезбеђен баријером за случај изливања горива, није издато саопштење бродарствима, није обустављена нити успорена пловидба на том делу Дунава тако да је насукани брод био два дана у сталној опасности од превртања и тоталног потонућа објекта, указују лађари.

УМРЛИ У НАЈГОРИМ МУКАМА: Директор и радник гребали на врата док су се гушили! Застрашујући детаљи незабележене трагедије у Народној библиотеци!

Они су позвали надлежне институције да размотре повећање и побољшање инспекцијског наџора на рекама као и да се формира јединица за брзо деловање у ванредним ситуацијама на рекама да би се избегле несреће у будућности.

УЖАС У НОВОЈ ПАЗОВИ! Ротвајлер изуједао ДЕЧАКА (9)!

(ВИДЕО) Ово је РУСКИ ВОЈНИК БУДУЋНОСТИ: Може да заустави директан хитац и има способност камуфлаже

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Реч на „И“ тресе Америку: Трампове „зечице“ против „града лешева“ у орману Хилари Клинтон

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА: Тадић јесте клечао, али не због Србије

НЕВЕРОВАТНА ТАЈНА ЈОВАНКЕ БРОЗ: Била је рођака са Николом Теслом и заправо све време имала два презимена!

Мрка опалио по министарки: ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ЈЕ КЛАСИЧНА ПЛАВУША, ПРОФЕСИОНАЛНА НЕЗНАЛИЦА, ДИЛЕТАНТ И ВЕЧИТИ ПРЕЛЕТАЧ

(ФОТО) СЕДАМ САТИ ЈЕ БИЛА НА ОПЕРАЦИОНОМ СТОЛУ, ХИРУРЗИ ЈОЈ СКРОЗ ИЗМЕНИЛИ ТЕЛО: Наша певачица се покајала због естетских захвата, али није ЈЕДИНА!

(ВИДЕО) НЕВРЕМЕ СТИГЛО РАНИЈЕ У КОМШИЛУК: Јаки удари ветра, киша и град похарали Истру! Најгоре се очекује у недељу!

ДАЧИЋ МАНДИЋУ: Црногорско судство и тужилаштво малтретира Србе и безразложно их притвара! БОЈИМ СЕ ДА ЈЕ РЕЧ О СМИШЉЕНОМ ПРОЈЕКТУ

Tanjug/Republika

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun