Википедија
Политика Србија

НЕПРИМЕРЕНА РЕАКЦИЈА САД: Ћутали на Орића, a овде би да суде

Отворено негодовање Стејт департмента због судских одлука у процесима оптуженима за паљење зграде Амбасаде САД у Београду 2008. не само да је непримерено мешање у независност правосуђа, већ је још један у низу притисака на Србију око Косова и Метохије и покушај додатног продубљивања подела на нашој политичкој сцени.

Овако саговорници „Новости“, дипломате и аналитичари, оцењују последњи потез Вашингтона, називајући га чак и покушајима „колонистичког третмана Србије“.

Објављена је листа земаља са највећим РИЗИКОМ ОД ТЕРОРИЗМА, ево где се налази Србија

Политичку ароганцију Вашингтона, српски шеф дипломатије Ивица Дачић у петак није желео да коментарише, поручивши да не може да се меша у судске одлуке:

 

– Наравно да је то питање комплексно и треба имати у виду нашу жељу да се процесуирају сви који су одговорни за то кривично дело.

За политичког аналитичара Драгомира Анђелковића, коментарисање судских одлука суверене државе је „крајњи безобразлук“:

– То је класично подривање основних демократских принципа у које се Америка толико куне. Шта то значи? Да САД очекују да српске власти задиру у независно правосуђе и диктирају пресуде? Такви налози би могли да прођу да је Србија америчка колонија. А кад смо код коментарисања пресуда, зашто је Вашингтон, на пример, остао нем на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу, ратном злочинцу?

Шта се догоди када воз у Јапану крене 20 секунди раније?

Наш некадашњи шеф дипломатије Владислав Јовановић у порукама из Вашингтона види још опасније намере:

– Највише их нервира што нису процесуирани надређени, јер желе да и на тај начин произведу поделе и расцепе у вишим политичким, полицијским и војним нивоима у Србији. Ово је још један притисак на Србију, а у циљу заокруживања косовске независности којој су САД од почетка спонзор.

 

Стејт департмент саопштио је да је разочаран пресудама за паљење амбасаде САД, наводећи да ниједан од оптужених није осуђен на затворску казну, без обзира на то што је једна особа погинула, а материјална штета огромна.

СИЛОВАО СЕСТРИЦУ(4), ПА ЦМИЗДРИО У ПОЛИЦИЈИ! Језиви детаљи злостављања у ромском насељу у Новом Пазару!

Виши суд у Београду осудио је у уторак на условне казне затвора од по пет и шест месеци четворицу младића због бацања каменица на америчку амбасаду после митинга „Косово је Србија“, док је тројицу ослободио оптужби.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СВЕТСКИ МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Кинези успешно пресадили људску главу!

Црна Гора, „читуље“ за нерођене девојчице

Процурио документ – шта Немци планирају за Западни Балкан

Извор: Новости.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon