Извор: mup.gov.rs
Србија Хроника

Необична пљачка у Крушевцу: Роми крали кров

Пет особа ухапшено је овог викенда у Крушевцу због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа.

ПЕТ особа ухапшено је овог викенда у Крушевцу због постојања основа сумње да су извршили кривично дело тешка крађа у саизвршилаштву. Вест не би била неуобичајена да осумњичени нису практично покушали да украду кров! Наиме, припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су Р. М. (1941), М. В. (19), Д. Н. (21), Ф. Р. (34) и Р. И. (43), сви из Крушевца, и то, како наводе у полицији, приликом извршења кривичног дела у кругу предузећа ДИП „Савремени дом“, док су секли металну кровну конструкцију!

Лопови на делу, извор: приватна архива

– Материјална штета се процењује на око 200.000 динара – наводе у крушевачкој полицији. – Њима је, по одобрењу основног јавног тужиоца у Крушевцу, одређено задржавање до 48 сати и у законском року ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

„Черупање“ оронулог фабричког погона ДИП „Савремени дом“, који је у стечају од јуна 2015. године, траје већ извесно време. Бивши радници некадашњег гиганта из дрвно-прерађивачке индустрије пролетос су изнели процену да је само у последњих неколико месеци физичком крађом из фирме однето око 54 милиона динара, јер су се лопови хвалили да су дневно од продаје сировина зарађивали по 3.000 динара!

НЕМА ЧУВАРА

И док је било чувара из редова запослених све до јануара ове године, који су бранили имовину на чак 34 хектара, лопова није мањкало, па су радници успевали и да их фотографишу.

Извор: Вечерње новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Снажан земљотрес на иранско-ирачкој граници (ВИДЕО)

Тужилаштво покренуло 45 поступака против добровољаца на страним ратиштима

ПОТВРЂЕНО: Следеће недеље војна вежба Србије и САД

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat