Политика

Ненад Поповић: ДИЈАЛОГ само у оквиру Устава и Резолуције 1244

СНП спремна је да изнесе своју платформу за дијалог о теми Косова која је заснована на два суштинска принципа, а то су поштовање Устава Србије, по којем је Косово неотуђиви део Србије и има положај суштинске аутономије, и поштовање Резолуције 1244 УН која гарантује очување територијалног интегритета и суверенитета наше државе, рекао је министар за иновације и технолошки развој, Ненад Поповић. у јутарњем Дневнику РТС-а.
srpskanarodnapartija.rs

Он је, гостујући у јутарњем Дневник РТС-а, истакао да као министар и као председник Српске народне партије најснажније подржава иницијативу о унутрашњем дијалогу о Косову коју је покренуо председник Александар Вучић.
– Мислим да је о овом најважнијем питању Србије важно чути све ставове и коначно успоставити национално јединство о политици према Косову. О томе треба да се изјасне политицке партије, невладине организације, САНУ, Српска православна црква. Постизање националног јединства по овом питању има кљуцни знацај за оснаживање наших позиција у даљим преговорима са Албанцима – рекао је Поповић.
Он је нагласио да је поред унутрашњег, веома важно покренути и „шири међународни дијалог о теми Косова“.
– Поред дијалога са политичким партнерима из ЕУ, потребно је започети дијалог и са пријатељским земљама попут Русије и Кине које принципијелно штите нас суверенитет и територијални интегритет по питању Косова, и које сигурно могу пуно да нам помогну – истакао је Поповић.

Извор: Информер, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НА „ЕКО“ ПУМПАМА КРАДУ ГОРИВО: Потрошачу украли 14,9 литара дизела

Србија у вртлогу бриселског дијалога – шта нам доносе нови преговори?

ШОКИРАЋЕ ВАС како је Сергеј Трифуновић ИЗВРЕЂАО ВУЧИЋА

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri