Занимљивости

НЕМОРАЛНА ОПАТИЦА: Рађала је децу, помагала љубавнику у убиствима и водила БЛУДНИ ЖИВОТ који је згрозио и невернике

Вирџинија Марија је била италијанска опатица. Током монашког живота учествовала је у неколико скандала, међу којима су љубавне афере, два порођаја и саучесништво у тешком убиству.

Сестра Марија рођена је 1575. године као Маријана де Лејва, а у самостан је отишла са својих 13 година по наређењу богатог оца.

С РАДНОГ МЕСТА ПРАВО НА ГРОБЉЕ: До пензије пет година дуже?!

Врло брзо је почела да води смерни живот опатице, а све до раних двадесетих имала је задатак да подучава девојчице вери и исправном животу.

Од сопствене нарави је тешко побећи, а много тога у њеном животу се променило када је срела младог и богатог племића Ђан Паола Осија.

Забрањена љубав

Осио је још у тинејџерским данима стекао репутацију љубавника, а Монцом су колале гласине и да је учествовао у неколико убистава. Ипак, ако је за ово и чула, сестру Марију није било много брига. Била је очајнички заљубљена.

Пар се састајао у скровитој кући која се налазила близу самостана, а њихови састанци нису могли проћи неопажено.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОТАЦ ИЗ ПАКЛА! Дете се оклизнуло на леду, А МОНСТРУМ ЈЕ ПОДИВЉАО!

Монахиње су знале за грех Вирџиније Марије, али нису учиниле ништа да је „врате на пут вере“. Заправо, многе од њих су помагале да се што лакше састане са својим љубавником, а чак су и радо преносиле писма које су писали једно другом. Напуштање самостана је била немогућа мисија, али је захваљујући подршци Марија имала дупликат кључева.

Међутим, ускоро су стигле „последице“. Године 1602. Марија се први пут породила, али је на свет донела мртву бебу. Већ наредне године монахиња је родила здраву девојчицу. Осио је девојчицу – Алму Франческу Маргериту, признао за закониту ћерку и из самостана однео кући.

Убијали су да сачувају тајну

У лето 1606. године једна од монахиња је припретила да ће обзнанити све што се протеклих година догађало у животу Вирдиније Марије. Осио је одлучио да по сваку цену осујети намеру монахиње и убрзо је убио. Наводно је убиство било потпомогнуто од стране других опатица, а Вирџинија Марија је у овом злочину била уплетена више од свих.

Тако се заљубљени пар нашао у великом проблему и стално су страховали да ће монахиње проговорити о убиству и Вирџинијиним греховима. Живели су под константним претњама, а убијен је и ковач који је за потребе првих сусрета Вирџиније и Осија фалсификовао кључеве самостана.

Гласине су врло брзо стигле до гувернера Милана који је наредио хапшење Осија. Младић се након тога дао у бекство и у одсуству је осуђен на смртну казну. Био је то последњи пут да је било ко чуо за Осија јер га је наводно током бекства убио један познаник.

ЖИВОТ ИМ СЕ ПРЕОКРЕНУО У СЕКУНДИ: Пар из Београда добио је позив за вакцинацију мртвог сина! КАДА СУ ВИДЕЛИ КОВЕРТУ УСЛЕДИО ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ШОК!

Казна за грех

Када је надбискуп Федерико Боронео упознат са скандалом, наредио је да се Вирџинија Марија изведе пред црквени суд. Оптужена се бранила губитком здравог разума, тврдећи да су хормони утицали на њено импулсивно понашање.

Нешто касније је спроведено и испитивање свештеника Паола Аригонеа, човека који је знао све о Вирџинијиним греховима. У сведочењу је учествовала и сама Вирџинија, а црква је користила методе мучења како би добила признање.

На крају, сестра Вирџина Марија осуђена је на страшну казну – на 13 година је била зазидана у једној просторији самостана. Друге опатице су јој кроз једини отвор у просторији достављале храну и воду, а све остало време Марија је требало да посвети молитви и окајавању својих грехова.

Сестра Вирџина је издржала ову казну. Остатак живота је провела у скромности показујући велику посвећеност вери. Умрла је у својој 75. години. До тада је већ нашироко била позната под надимком „Опатица из Монце“.

Украјинка Диана Ланкина задивила целу Мачву: Има само 20 година и у Богатићу ради посао због ког јој се сви клањају, а ево шта каже о омладини у Србији

Ова прича је током каснијих година и векова инспирирала бројне ликовне уметнике, књижевнике, а од друге половине 20. века и ауторе филмова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) БАЦИЛА СЕ У ЛЕДЕНУ ВОДУ, БОРИЛА СА ТАЛАСИМА И РИЗИКОВАЛА ЖИВОТ: Разлог је невероватан, сигурно ћете плакати када одгледате снимак до краја!

Путин одговара на питања, акредитовано рекордних 1.640 новинара

МАСАКРИРАЛИ 800.000 ЉУДИ, Француска одговорна за геноцид у Руанди, а СРБИЈИ ДРЖЕ ЛЕКЦИЈЕ О РАТНИМ ЗЛОЧИНИМА!

Извор: Дневно.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu