Printscreen
Политика Србија

Немци задовољни у Србији, хоће још да улажу

Премијер и више од сто чланова привредне делегације Баден-Виртенберга у посети нашој држави. Кречман: Ово је подршка на путу ка ЕУ, али и увод у нове инвестиције

НЕМЦИ воле да раде у Србији и са Србима. Иако су један од највећих улагача у Србији, они на томе неће стати, него ће наставити да инвестирају. Као потврда тога је и посета премијера немачке покрајине Баден-Виртембург Винфрида Кречмана, који је у понедељак у Београд довео велику привредну делегацију.

НАТАШУ ЈУРИЛИ ЗЕЛЕНАШИ ЗБОГ ЛУКИНИХ ДУГОВА: Ево зашто је стварно почео РАСПАД БАЈКЕ певачице и њеног мужа!

 Они су у потрази за партнерима, добављачима, али и локацијама за нове инвестиције у нашој држави. Међу више од сто посетилаца су представници десет успешних немачких компанија, попут „Хелен машинен фабрик“, ЛИП, „Хп техник“, „Лен“… У хотелу „Метропол“ у понедељак су расправљали о условима пословања у Србији, а у уторак се „очи у очи“ сусрећу са српским привредницима.

– Председник Александар Вучић је још 2015. године посетио нашу покрајину, тако да је ово на неки начин узвратна посета – рекао је Винфрид Кречман, премијер Баден-Виртемберга. – Радујем се наставку разговора. Наше везе су интензивне. Ово је једна економска делегација са више од сто чланова. То показује какав значај дајемо овој посети.

ТРАМП ОПТУЖИО РУСИЈУ И КИНУ: Играте се девалвације валута, неприхватљиво!

Ово је један од начина да подржимо Србију на путу европских интеграција, да отворимо врата за разговоре и нове инвестиције.

Анкете Немачко-српске привредне коморе показују да су немачке компаније углавном задовољне условима пословања у нашој земљи. Већина би Србију поново изабрала као адресу свог пословања.

ЈЕДИНИ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ КОД ТИТА УЛАЗИО СА ПИШТОЉЕМ: Дизао је 600кг, тукао се са 200 људи одједном, јео јагње за ручак, дружио се с Теслом и Пупином!

– Ова посета потврђује да је Србија политички и економски стабилна земља – сматра Бојан Предојевић, потпредседник Немачко-српске привредне коморе. – Привредна сарадња сада износи 4,4 милијарде евра годишње. Око 400 немачких компанија упошљава око 40.000 људи. Ми се надамо да ће већ до краја ове године размена достићи пет милијарди евра и да ће немачке компаније упошљавати око 50.000 радника.

Директор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап представнике немачке делегације је позвао да улажу у реиндустријализацију Србије. Он верује да је она кључна за развој Србије.

ПРЕДОЗИРАЛА СЕ Посипао пенис кокаином, љубавница му преминула након оралног секса

НАЈУСПЕШНИЈИ

ПОКРАЈИНА Баден-Виртемберг је једна од најуспешнијих у Немачкој. Увелико сарађује са Србијом. Из овог дела Немачке највише увозимо електронску опрему, машине и аутомобиле. То чини половину увоза Србије из ове покрајине. За све земље Западног Балкана Немачка је најзначајнији привредни партнер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) АУТОМОБИЛ УЛЕТЕО МЕЂУ ЉУДЕ КОД ШОПИНГ ЦЕНТРА: Шест особа тешко повређено у Манчестеру!

Конашенков: Ево одакле је све Америка гађала Сирију

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА КРЕЧМАНОМ: Овде сам како бих подржао и помогао Србији у процесу придруживања ЕУ!

СРЕЋАН САМ ШТО ЈЕ ВАЈДА У МОМ БОКСУ! Новак насмејан: Иза мене су веома тешки тренуци!

Русија: Имамо необориве доказе да није било хемијског напада у Сирији

ДУШАН СИЛНИ БИО ВИСОК 2,14 МЕТАРА: Застрашујућ изглед цара Срба, Грка и Бугара

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue