Pixabay
Европа Свет

Немачки обавештајци помагали медијима да критикују Русију

Савезна обавештајна служба Немачке (БНД) тајно је новинарима давала информације у којима се критикује Русија, објавио је „Тагешпигл“. Штавише, агенција је достављала медијима податке пре њиховог јавног објављивања. То се дешавало на затвореним састанцима са изабраним представницима штампе, објашњава лист.

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ СМРТИ МЛАДЕ БОСАНКЕ У СИРИЈИ: Покушала је да побегне, а онда су је џихадисти ухватили и није јој било спаса!

Ради се о информацијама које је у свом говору средином новембра објавио директор БНД Бруно Кал, наставља „Тагешпигл“. Он је рекао да сматра да је Русија „потенцијална претња“. Према његовим речима, Кремљ је користио различита „сајбер-средства“ за мешање у председничке изборе у САД.

Кал је нагласио да Москва има „велико знање“ у тој области. Тада је Кала бринуло што ће до 2020. године Русија модернизовати своје трупе за 70 одсто. Сада је објављено да су подаци, које је он изнео током свог говора, претходно достављени неким новинарима.

ИСПОВЕСТ СВЕКРВЕ ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ У ПОЖАРЕВЦУ: Поред мртве снаје нашла сам два крвава ножа

За обавештајне службе тајни преговори су неприхватљива пракса размене информација са медијима, истиче лист. Обично таквом формату прибегава влада земље, односно то чине органи владе. У таквим случајевима, представници медија се обавезују на неширење информација. Међутим, често се информације ипак објављују, али без упућивања на извор, објашњава „Тагешпигл“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ПРЕДВИДЕО ТРАМПОВУ ПОБЕДУ И МАСАКР У ВЕГАСУ: И не слути ништа добро за 2018. годину!

У ХАГУ СМО ЗАВРШИЛИ ДА БИ ОПТУЖИЛИ МИЛОШЕВИЋА! Генерал Драгољуб Ојданић без длаке на језику!

(ФОТО) ТВИТЕР СЕ УСИЈАО: Прште увреде између Бошка Обрадовића и Војислава Шешеља, бесни прави рат

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue