Европа Свет

Немачка подржала план Русије и Кине за Корејско полуострво

Немачка подржава план Русије и Кине о „дуплом замрзавању“ када је реч о смиривању тензија на Корејском полуострву, изјавио је немачки шеф дипломатије Зигмар Габријел.

Он је то изјавио у телефонском разговору са кинеским министром спољних послова Ванг Јијем, саопштио је кинески спољнополитички ресор.

„Немачка изузетно цени важну улогу коју Кина игра у решавању нуклеарног питања на Корејском полуострву“, рекао је Габријел.

Габријел је нагласио да је Берлин спреман да настави да сарађује са Кином како би се прилике на Корејском полуострву у потпуности смириле, те је поручио да је неопходно извући лекције из историје јер је тренутна ситуација на ивицида измакне контроли.

Министарства иностраних послова Русије и Кине предложила су да Северна Кореја објави мораторијум на нуклеарна испитивања, уз услов да САД и Јужна Кореја обуставе војне вежбе у региону.

Такође, предложено је да све стране приступе преговорима како би се утврдили општи принципи узајамних међудржавних односа и како би отпочео процес денуклеаризације Корејског полуострва.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СИ-ЕН-ЕН ПРИЗНАО: Путин је најмоћнији политичар на свету и то ЗБОГ ОВЕ ТРИ СТВАРИ!

Потврђено: Снима се филм о Радовану Караџићу

Странцима највише два хектара и то под једним условом

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Гранатиран Алепо – 5 мртвих и 15 повређених цивила

 

Оставите коментар