Printscreen
Политика Србија

НЕКИ ОПЕТ ПУЦАЈУ У ОЛИВЕРА! Милена Ивановић уочи годишњице убиства лидера ГИ СДП!

Оливер Ивановић, лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда", убијен 16. јануара 2018. у Косовској Митровици, никада није добио директну претњу, нити је тражио заштиту, изјавила је у интервјуу за "Политику" његова супруга Милена Поповић Ивановић

На констатацију да се у јавности ипак стицао утисак да се он не осећа безбедно и да тражи врсту заштите, она каже да је била предизборна кампања и да је Оливер говорио да услови у којима се она одвијала нису добри.

БОЛЕСНЕ ПРЕТЊЕ! Ђиласов усташа јавно ПОЗВАО НА ЛИНЧ неистомишљеника у Србији!

– Радио је на томе да избори који се одржавају на Косову буду демократски и говорио о безбедносној ситуацији у читавом том контексту. Са свима је разговарао, са странцима првенствено, који су били посматрачи на тим изборима и који су били један од главних фактора – рекла је Милена Ивановић.

Она је одбацила медијске спекулације да је приликом једног од сусрета са Вучићем дао имена људи који су угрожавали његову безбедност.

(ФОТО) НАЈБОЉЕМ ДРУГУ ЗАРИО НОЖ У СРЦЕ: Ово су момци из Лаћарка чија се свађа завршила ужасним злочином!

– То није тачно. Ја сам присуствовала свим састанцима Оливера са Вучићем, и знам шта су биле теме – рекла је Милена Ивановић.

Према њеним речима, они су причали о свим темема, али се Оливер ни у једном тренутку није осетио небезбедним – он јесте говорио о свим стварима које њему сметају и које је сматрао погрешним, директно је причао о томе, али никада није говорио о својој безбедности.

У инвервјуу је постављено и питање о Оливеровом напису на твитеру од 14. октобра 2017. године, који гласи: „Претње и уцене, застрашивање гласача, лажно запошљавање, огромни буџети сумњивог порекла…“

(ВИДЕО) УДАРНА ВЕСТ! РУСКА ВОЈСКА КРЕНУЛА НА ИДЛИБ! Велике колоне тенкова и оклопних возила јуре према северу Сирије!

– То је политичка кампања која је била таква каква јесте и Оливер је стално говорио да то није у реду, да то није начин да се спроведу демократски избори. Он је стално писао о томе, да није здрава атмосфера у којој се одвијају избори – напоменула је Милена Ивановић.

Упитана да ли то значи да је Оливер правио разлику између политичке борбе и стварних претњи, она је истакла:

– Тако је. Треба да се направи разлика, јер људи повезују његову политичку борбу са његовом безбедношћу. То су апсолутно две различите ствари и ја то не бих повезивала.

На питање шта је Оливер мислио кад је рекао да се „Срби боје од Срба више него што су се бојали 1999. и 2004. и 2008. године од радикалних Албанаца“, Милена Ивановић каже да се то односило на одређене криминалне кругове, пошто је он стално потенцирао борбу против криминала.

НЕВЕРОВАТНО Он је једина јавна личност која ће се руковати са Путином када дође у Србију!

Поводом напада на друштвеним мрежама којима је изложена, она каже да свако има право на своје мишљење, али да оним што неки појединци раде, „пуцају у Оливера и његовог сина“.

– Нећу учествовати ни на каквим скуповима 16. јануара, нећу органозовати никакав политичко-грађански скуп, бићу сама са својим сином, у тишини и миру ћу обележити тај дан када је неко одлучио да нам заувек одузме Оливера – каже Милена Ивановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик: Хистерија због Дана Републике потврђује да је опстанак БиХ упитан

Нека се спреми Тачи: Весељију стигао позив Специјалног суда за злочине ОВК

Познати питањима решетали политичара из СНС: Волео бих да ме је Вучић казнио!

ИГОР ЈУРИЋ ЗАХВАЛИО ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ НА УВОЂЕЊУ ДОЖИВОТНЕ РОБИЈЕ ЗА УБИЦЕ ДЕЦЕ!

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
25°
Thu
28°
Fri
18°
Sat
20°
Sun