Змаго Јелинчич Племенити, Foto: Facebook
Регион

НЕКА ОН ПРИЗНА ЗЛОЧИНЕ КОМУНИСТА НАД СРБИМА – Јелинчич очитао лекцију Игору Шолтесу!

Лидер словеначке деснице жестоко је критиковао Игора Шолтеса, словеначког посланика у Европском парламенту који је иницирао усвајање резолуције у којој се од Србије тражи да призна "геноцид" у Сребреници!

ВУЧИЋ: ИМАМ ЛОШЕ ВЕСТИ СРБИЈА ЈЕ САТЕРАНА У ЋОШАК

Председник Словеначке националне странке, Змаго Јелинчич Племенити, назвао је Игора Шолтеса неозбиљним и неодговорним политичарем који игнорише историјске чињенице и покушава да одржи у животу сребренички мит, пун лажи и превара.

„Чињенице јасно говоре да се догађаји у Сребреници могу назвати масакром или великим злочином али никако геноцидом.“, јасан је Јелинчич који притом истиче да тадашња СРЈ, а данас Србија не сноси никакву одговорност за оно што се десило у Сребреници.

ДИЖЕ СЕ ЦРНА ГОРА! Најављени свакодневни протести, Срби не пристају на Милову ТОРТУРУ!

„То је потврђено низом међународних пресуда, а ту је и изјава бившег генсека УН-а, Кофи Анана, који је крајем 1999. године рекао да „Србија није правно одговорна за злочине у Сребреници“, наводи Јелинчич.

Овај политичар упозорава да је, када се прича о Сребреници, неопходно уперити прстом у стварне кривце – у оне чији интереси су гурнули БиХ у рат и довели до злочина и трагедије.

„Реч је пре свега о западним силама које су биле директно умешане у сукобе и имале мандат да заштите становништво, али то нису учиниле. Због тога управо те земље треба да сносе потпуну моралну, материјалну и политичку одговорност за Сребреницу, а не Србија. Одговорност за масакар у Сребреници није ствар Србије.“, наглашава Јелинчич.

СКРНАВЕ НАМ СВЕТИЊЕ Шиптари упали у српску цркву!

Он сматра да је Сребреница згодно средство за обрачунавање са Србијом увек када се процени да она не следи курс који су јој зацртале западне земље. „Увек када ваша држава скрене са тог курса они се сете Сребренице и користе је за условљавање Србије.“, наводи Јелинчич.

Првак словеначке деснице указује да је крајње лицемерно што је позив да Београд призна „сребренички геноцид“ упутио човек чији деда је био кључни идеолог и промотер титоистичког режима. „Напомињем да злочини у БиХ не могу ни да се пореде са злочинима за које је одговорна политика чији носиоци су били Едвард Кардељ и његови сарадници са Брозом на челу.“, поручује Јелинчич.

Србија ће тражити седницу Савета безбедности због Војске Косова?!

„Никоме у ЕУ не пада на памет да помене жртве комунистичког режима, којих је највише било из редова српског и словеначког народа. Србија је за Брисел дежурни кривац за све и свашта, а када су у питању њене жртве то је за читаву ЕУ табу тема. Ако Шолтес позива Београд да призна „геноцид“ у Сребреници ја њега позивам да призна злочине комуниста над Србима!“, закључује свој коментар Јелинчич.

Извор: Говори Србија

СТРАВИЧНА СМРТ ПЕНЗИОНЕРА ЂОРЂА: Комшија пријавио да су му ископане очи, а у кући пронашли свеску која можда крије ТАЈНУ убиства!

(ВИДЕО) ПРЕЖИВЕЛИ ПУКОМ СРЕЋОМ: Скидали ОГРОМАН САТ са торња кад је уже пукло! Све им се срушило на главу!

ВЛАДУ ПОПА УБИЛИ СЛУЧАЈНО! ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ: Пуцали му у ноге, а кад је савладао нападача, изрешетали га! Ево како је СТВАРНО УБИЈЕН ИНВЕСТИТОР!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„КУЛТУРНИ“ ЧОВЕК ПОНОВО УДАРА: Сергеј Трифуновић НАЈСРАМНИЈЕ ИЗВРЕЂАО Мају Гојковић!

УХАПШЕН ОТАЦ КОЈИ ЈЕ МЕСЕЦИМА СИЛОВАО ЋЕРКУ (14): Уцењивао је да ће објавити њене голе фотографије

ШИПТАРИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА РАТ! Весељи: Косово ће 14. децембра званично имати војску!

Харадинај после састанка са Ханом: Такса се укида кад Србија призна Косово

(ВИДЕО) ХАОС У ЈУТАРЊЕМ! ПРЕКИНУЛИ ЕМИСИЈУ О УКРАДЕНИМ БЕБАМА! Гости урлали једни на друге, водитељи у шоку нису могли да их ОБУЗДАЈУ!

ДВЕ ОСОБЕ ПОГИНУЛЕ, А ЈЕДНА ПОВРЕЂЕНА У СТРАВИЧНОМ УДЕСУ НА ПУТУ ЗРЕЊАНИН-ПЕРЛЕЗ!

СУД ОДЛУЧИО: Медојевићу још два месеца затвора јер је одбио да сведочи

 

Оставите коментар