Фото: pixabay
ВИДЕО Занимљивости

Не остављајте флашицу са водом у ауту — можете изазвати пожар! (ВИДЕО)

Техничар Диони Амучастегуи седео је у колима и ручао. Одједном је осетио мирис дима. Седиште на коме је стајала бочица запалило се...

Већина људи лети оставља флашицу са водом у аутомобилу. Међутим, то може бити веома опасно. Иако се то на прву лопту чини нелогичним, јер је вода у флашици, кључ је у округлом дизајну.

Бочица са водом је попут повећавајућег стакла, а вода у њој садржи светлост и топлину загрејану до одређене тачке. Тачка на седишту на којој су фокусирани зраци Сунца може да се ужари до тачке паљења, довољно да материјал седишта почне да гори.

Батеријском техничару Дионију Амучастегуиу управо се то догодило, док је седео у паркираном ауту и ручао. Одједном је приметио дим. Кад се загледао схватио је да је тачно испод флашице воде почео да се развија пламен.

„Било је довољно вруће да прогори седиште“, испричао је.

Није могао да верује да се то догодило, па је то направио још једном. Седиште је изгорело на два места. Сва срећа, први пут је то приметио пре него је настала икаква озбиљнија штета.

Иако флашице уопште не би требало поново пунити водом због отпуштања хемикалија из пластике, ако већ морате да их оставите у ауту, онда је најбоље да их ставите испод седишта, далеко од Сунца.

Safety Check: Water Bottle in a Hot Car

Did you know that on a hot day, a see through water bottle in your car has the potential to start a fire? Neither did Stations Battery Technician Dioni Amuchastegui.

Posted by Idaho Power on Thursday, 13 July 2017

Извор: 24 сата

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ово је последња слика Николе Тесле настала непосредно пред његову смрт (ФОТО)

СРАМНО: Ево зашто владика Григорије ОДБИЈА да служи парастос ЖРТВАМА ОЛУЈЕ

Додик и Вучић састављају СТРАТЕГИЈУ ЗА ОПСТАНАК СРПСКОГ НАРОДА за 21. век

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri