Политика Србија

„Не да(ви)мо Београд“ против избацивања „Апс арта“ на Новом Београду

Иницијатива "Не да(ви)мо Београд" противи се и осуђује избацивање удружења "Апс арт" из простора месне заједнице "Студентски град" на Новом Београду у којем, наводе, више од шест година води позориште намењено угроженим друштвеним групама и локалној заједници.

ПУКЛА БРУКА: Политичари немају појма о Сретењу! ЕВО ШТА СУ ОДГОВОРИЛИ! МУК

„Уместо да помогне и подржи рад ове и сличних организација и да месне заједнице отвори за нове активности и успостави јасан критеријум по коме различити програми за грађане могу оживети овакве просторе за добро свих грађана, општина Нови Београд их затвара, закључава и комерцијализује“, наведено је у саопштењу Иницијативе.

Додаје се да Удружење „Апс арт“ већ годинама уназад програме активно посвећује угроженим друштвеним групама, локалној заједници и широкој публици, стварајући суштински дијалог између њих, кроз савремене партиципативне методе и уметничким и хуманитарним радом прави позитивне промене у свом окружењу.

СКАНДАЛ У САРАЈЕВУ! Плакат с мртвачком главом постављен на улазу Амбасаде Србије!

„Од запуштене сале месне заједнице Студентски град сопственим улагањима у протеклих неколико година направили су место за рад, истраживање и стварање у области ангажоване извођачке уметности“, истакли су из те Иницијативе.

Наводе да је Удружење направило прави локални културни центар независне културе који одговара потребама децентрализованог града.

30 РЕЧИ КОЈЕ ВИШЕ НИКО НЕ ИЗГОВАРА У СРБИЈИ: Некад су их користили стари Срби, а њихово значење данас ретко ко зна!

Иницијатива „Не да(ви)мо Београд“ сматра да питање коришћења заједничких простора јесте питање свих који на те просторе имају право, те да они, наводе, не смеју бити партијски плен и не смеју бити доступни само онда када је неко у могућности да их плати по комерцијалној цени.

Хрват и Босанац пљачкали по Хрватској са пластичним оружјем


РЕКЛАМА
Заветници: Циљ нам је да ослободимо и Београд и Србију!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Јордански краљ Путину: Захваљујући вашим лидерским квалитетима…

ИЗБОРИ 2018: ГИК издао акредитације домаћим посматрачима

ЛДП: Жене имају право на избор

Додик о мртвачкој глави на амбасади: Највећа провокација упућена Србима од завршетка рата

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri