Printscreen
Занимљивости

НАУЧНИЦИ РЕШИЛИ ДИЛЕМУ: Да ли су здравији протеини из меса или биљни?

Ново истраживање америчких и француских научника показало је да су биљни извори протеина пуно здравији за срце од оних из меса, преноси часопис "Интернатионал Јоурнал оф Епидемиологy".

ТАКАВ ШОК РУСИЈА НИКАД НИЈЕ ДОЖИВЕЛА: Путине, ако прихватиш позив и одеш код Трампа бићеш ухапшен

Студија научника с калифорнијског Универзитата Лома Линда и државног Института за агрономска истраживања у Паризу показала је да су особе које су конзумирале већу количину меса биле подложније опасности од оболевања од срчаних болести, али тај је ризик био знатно мањи код оних који су већину беланчевина црпили из биљних извора попут махунарки и коштуњавог воћа.

Лазански: Русијо, ми смо прошли кроз то 1999

Научници су прикупили податке од 81.000 испитаника и закључили да су особе у чијој је прехрани превладавало месо за 60 одсто биле подложније ризику од развоја срчаних болести у односу на особе у чијој су прехрани превладавале веганске беланчевине. Код њих је тај ризик био мањи за 40 одсто.

Главни аутор студије Гари Фрејзер са универзитета Лома Линда већ дуго верује да коштуњаво воће и махунарке у прехрани штите организам од развоја срчаних болести, а ова је студија његову претпоставку потврдила.

ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ НА ПОМОЛУ До краја дана ћемо сазнати да ли ће Трамп напасти Сирију

Подсетио је да се вегетаријанство углавном односи на начин прехране, док веганство представља животни стил. Ни вегани ни вегетаријанци не конзумирају месо, али једу млеко, јаја и мед, а вегани из прехране искључују све намирнице животињског порекла.

Фрејзер верује да ће први резултати истраживања подстакнути даље студије о томе на који начин есенцијалне аминокиселине из протеина животињског порекла доприносе повећању ризика од срчаних болести, али и од повишенога крвног притиска, гојазности и повећаног нивоа масноћа у крви.

Огласио се Вучић поводом Тачијевих претњи – ево шта је рекао..

За добијање свих есенцијалних аминокиселина битно је да се комбинују житарице и махунарке јер тек заједно дају све потребне аминокиселине, а пример тога су пиринач и грашак.

И прошлогодишња студија о здравственој добробити пет различитих типова прехране показала је да су вегани у 42 одсто случаја мање подложни обољевању од срчаних болести од оних који конзумирају мање воћа и поврћа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СРБИ ВИШЕ НИСУ НЕЗАШТИЋЕНИ! Вулин: Погром се неће поновити!

СРБИ ВИШЕ НИСУ НЕЗАШТИЋЕНИ! Вулин: Погром се неће поновити!

МИСТЕРИЈА ХИТЛЕРОВОГ ВАНБРАЧНОГ СИНА И УНУКА: Шта се ЗАИСТА десило у Француској ратне 1916. године?

УДЕС КОД АДЕ ЦИГАНЛИЈЕ: Две особе повређене

(ФОТО) СКРАСИО СЕ ЏЕРЕМИ МИКС: Отац згодног криминалца изашао из затвора и спреман да упозна девојку свог сина!

Извор: Информер

Оставите коментар