Pixabay
Занимљивости

НАУЧНИЦИ РЕШИЛИ ДА ОТКРИЈУ ЈЕДНОМ ЗАУВЕК: Ове намирнице изазивају РАК! А овако се храном можете борити против ОПАКЕ БОЛЕСТИ!

До сада је спроведен велики број студија које тврде да храна може или не може да изазове рак, те је данас купцима тешко да знају шта је заправо истина.

Спречен пријем тзв. Косова у Светску царинску организацију

Тим истраживача из „Which“ магазина решио да открије чињенице иза неких тврдњи, како би једном заувек потврдио која храна је канцерогана и да ли постоје намирнице које могу превентивно да делују против ове болести.

Научници су анализирали студије и размотрили извештаје највећих светских здравствених агенција како би открили шта је заиста истина.

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Путин долази у Србију и доноси ракетни систем „панцир“ на стогодишњицу победе у Великом рату

Прерађено место (шунка, салама, сланина)

Светска здравствена организација је изјавила да конзумирање само 50 гр прерађеног меса дневно – отприлике два режња сланине, може за 18 одсто да повећа ризик од настанка карцинома црева.

Такође је доказано да прерађено месо може да повећа ризик од добијања рака. Према студијама прерађено месо садржи нитрате за које је доказано да су канцерогени.

ОТКРИВАМО КОЈА ЈЕ ШЕСТА ПО РЕДУ ДРЖАВА ПОВУКЛА НЕЗАВИСНОСТ ТЗВ. КОСОВА!

Шећер

Шећер индиректно утиче на појаву рака.

Иако је озлоглашен да комплетно није добар за здравље, не постоји научни доказ да шећер директно повећава ризик од настанка рака.Како год, он може индиректно да изазове обољење. Када једете шећер у великим количинама може се јавити проблем гојазности што заузврат повец́ава ризик од рака, пише „Which“.

Ово су најранији знакови да РАК РАСТЕ у вашем телу, на ЈЕДАН никада не бисте помислили!

АЛЕКСИЋ НАПАО ОРГАНИЗАТОРЕ ВИДОВДАНСКОГ ПРОТЕСТА – ИСКОРИСТИЛИ СТЕ МОЈ ШТРАЈК

Алкохол

Иако није канцероген једнако као пушење, алкохол је одговоран за 3 одсто случајева рака у Британији, податак је Националне здравствене службе.

Вештачки заслаживачи и адитиви у храни

Иако се често налазе на списку опасних супстанци, до сада није доказано да заслађивачи и адитиви директно утичу на појаву рака. Вештачки заслађивачи и додаци у храни, попут пестицида, тестирани су од стране Европске агенције за безбедност хране која је имала задатак да провери да ли су безбедни за људску употребу, те да процени да ли постоји било какав канцерогени ризик.

ОГЛАСИО СЕ РАДЕ ШЕРБЕЏИЈА НАКОН ХАПШЕЊА – Ево шта наш глумац каже!

Која храна може да спречи појаву рака?

Међу супернамирница које се снажно боре против рака уврштени су ђумбир, зелени чај, боровнице, нар, масна риба. Што се тиче животног стила, стручњаци саветују да престане да пушите, одржавате нормалну килажу, повећате унос биљних влакана и једете више воћа и поврћа.

УБИО ОЦА, ЗАКОПАО ГА НА ЊИВИ, ПА МЕШТАНЕ СЛАГАО ДА САХРАЊУЈУ СВИЊУ: Подигнута оптужница против младог Кучевљанина

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УПУЦАН У ГЛАВУ ПРОНАЂЕН МРТАВ возач МИНИСТРА, крај његовог тела биле ДВЕ ЧАУРЕ!

ТРУДНЕ ПРЕ ПУНОЛЕТСТВА: Ово су све МАЛОЛЕТНИЧКЕ ТРУДНОЋЕ српске естраде!

Кијев прети стварањем „најмоћније“ противбродске ракете

У Сребреници служен парастос за 32. Срба који су мучки убијени пре 26. година!

УБИО ОЦА, ЗАКОПАО ГА НА ЊИВИ, ПА МЕШТАНЕ СЛАГАО ДА САХРАЊУЈУ СВИЊУ: Подигнута оптужница против младог Кучевљанина

Извор:  Kurir

Оставите коментар