Pixabay
Занимљивости

НАУЧНИЦИ ПРЕДВИДЕЛИ КАДА ЋЕ ДОЋИ КРАЈ СВЕТА! Земља ће се толико загрејати да ће бити НЕМОГУЋЕ НА ЊОЈ ЖИВЕТИ?!

Планета Земља могла би да нестане због судара са неким космичким телом, као резултат природне или катастрофе коју је изазвао човек. Ово није фантазија медија или холивудских сценариста, већ прогноза научника, пишу руске Риа новости.

(ФОТО) ШЕШЕЉ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Србијо, да ли ћеш се одрећи јунака због вашарског забављача?

У октобру 2007. године, сељани из места у региону Пенза скрили су се у пећини, чекајући крај света. У мају 2008. године, плашили су се мештани села, Земља је требало да нестане због судара са кометом. С обзиром да се катастрофа није догодила, сељани су постепено напустили склониште.

(ВИДЕО) ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ ЈУТРОС НА ШАБАНОВОМ ГРОБУ! Породица дошла да запали свеће, ЈЕЦАЈИ ПАРАЈУ НЕБО!

Доктрина о крају света је различита у појединим религијама. У хришћанству, Армагедон се предвиђао у 1000. и 2000. години. У календару Маја, крај света је падао 2012. године. Претња је очекивана с неба. У данашње време, астрономи су открили све, мање или веће објекте који могу да се приближе Земљи на врло малу удаљеност. Тачност израчунавања трајекторије је увек ограничена, па ни судар, у неким случајевима, није искључен.

НЕМОЈ ПЕЂА, ШТА ТО РАДИШ ПЕЂА: Последње секунде пре хитаца смрти испаљених у Бутулију у Рузвелтовој ШТА СЕ ДЕШАВАЛО ИЗА ЗАТВОРЕНИХ ВРАТА

Већина научника је забринута због астероида по имену Апофис. Очекује се да ће он проћи поред Земље 13. априла 2029. године на „само“ 38.000 километара од центра Земље. Постоји веома мала вероватноћа да ће се „сусрести“ са опасном зоном од шест метара, где ће гравитационо поље планете променити његову трајекторију. Током следећег повратка астероида 2036. године, сматрају научници, он би могао да се судари са Земљом. Како је прорачунато на Московском државном техничком универзитету, руски Далеки исток, земље Централне Америке и западне Африке спадају у ризичну зону током судара са Апофисом 2036. године.
Немачки астрофизичар Себастијан фон Хорнер је тврдио да је Судњи дан негде између 2020. и 2050. године.

(ФОТО) Објављена једна једина, али необична читуља Далибору, који се убио због црногорског уласка у НАТО

Пре више од пола века, амерички математичар Хајнц фон Форстер и његове колеге објавили су чланак о тачном датуму краја света, то је, тврде они у том извештају, 13. новембар 2026. године. Немачки астрофизичар Себастијан фон Хорнер је 1975. године, тврдио је да је Судњи дан негде између 2020. и 2050. године. Током тог периода, човечанство ће толико порасти да неће моћи да се храни, због индустријских емисија у атмосферу, планета ће се загрејати толико да ће бити немогуће на њој живети.

(ВИДЕО) Радикални исламиста НАВИЈА ЗА ЈЕРЕМИЋА и тврди: Србија је агресор, а Републику Српску треба укинути!

Амерички научници унели су нове вредности и фон Хорнерову формулу и резултати су се променили за 300 година. Прорачунали су да смак света неће пре 2300. односно 2400. године због глобалног загревања и пшрегревања планете због људских активности.

ОПЉАЧКАНИ СРБИ У МЕТОХИЈИ: Вулићевићима из села Видање ово се дешава ДРУГИ ПУТ

Римски клуб, удружење интелектуалаца, научника и футуролога је, 1972. године, презентовало извештај о ограничењима цивилизације. Аутори су анализирали раст популације, индустрију, трошење необновљивих извора енергије, деградацију животне средине и дошли до закључка да током 21. века постоји велика вероватноћа да дође до колапса. Међутим, он моће да буде избегнут ако човечанство промени понашање и технолошки развој.

(ВИДЕО) Дан заштитника Русије: Војска показала како се штити отаџбина

Ипак, научници су дошли до закључка да је наша планета Земља на средини свог пута и да имамо још неколико векова или миленијума у резерви.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТЕФАНОВИЋ О УБИСТВУ БУТУЛИЈЕ: Узашна трагедија у АМСС, чекају се резултати истраге

ЗА ПРИМЕР ДРУГИМА: Дупле казне за полицајце због примања мита

ПОЖАР НА НОВОМ БЕОГРАДУ! Гори кров ресторана „Дурмитор“!

НОВИ ДЕТАЉИ КРВАВОГ ОБРАЧУНА У АМСС! Ђурђев је бесан отишао код Бутулије и захтевао да му одмах подели чланске карте. После његових речи извадио је пиштољ и пуцао!

Овако се Хирург, вођа „Ноћних вукова“, опростио од свог пријатеља Мирка Бутулије!

alo.rs/Informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
11°
Wed
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat