Извор: Спутњик
Занимљивости

ПЕРВЕРЗНО: Научници праве секс-роботе

Од дронова који достављају храну, преко роботизованих аутомобила, сада бројне компаније раде и на развијању вештачке интелигенције секс-лутки са којима ће моћи да се води љубав и за које се сматра да ће променити будућност сексуалних односа.

The Foundation for Responsible Robotics предвиђа да је селедећа велика иновација оживљавање лутки за секс вештачком интелигенцијом. У свом извештају они предвиђају да ће овако нешто променити социјално понашање људи, али и сексуалне односе.

Мушкарци су заинтересовани за секс-лутке, али и жене

Истраживање је показало да би 66 одсто мушкараца и упола мање жена пробало секс са роботом. Такође, 86 одсто њих верује да би робот могао да задовољи њихове сексуалне потребе.

Процењује се да би мушкарци чак развили емотивну везу

Испитивања су такође обухватила и питање како би веза са сексуалним роботима изгледала, а извештај наводи да би мушкарци развили чак и емотивну везу са роботом, као и да би прихватање оваквих веза умногоме олакшало будућност.

Бордели са роботима

Испитаници су сматрали да би секс-роботи могли да замене и проститутке у борделима. Секс са луткама је већ у порасту у Азији, а потпуна замена сексуалних радница роботима са вештачком интелигенцијом је веома извесна у будућности.

Секс-роботи ће водити до веће друштвене изолације

Секс ће постати доступнији и дехуманизован, што може довести до тога да секс међу људима постане компликован услед недостатка интимности и емпатије, али и стрпљења.

Секс-роботи ће се користити и у медицинске сврхе

У извештају се помиње и њихово терапеутско дејство на људе са друштвеним поремећајима, као и за старије људе који пате од Алцајмерове болести. Наравно, то би били роботи прилагођени терапеутској намени.

Секс-роботи могу смањити сексуалне преступе

Како би секс постао доступнији то значи да би се сигурно смањила рата силовања и сексуалних напада, али и педофилије.

Извор: Б92

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu