Занимљивости

НАУЧНИЦИ ПОСЛЕ ДУГОГ ИСТРАЖИВАЊА ОТКРИЛИ: Ево шта је кључ дугог живота!

Имати пса, пуно пријатеља и срећан брак кључ је дугог живота, тврде амерички научници. Такође истичу да је ово важније од места рођења, богатства и социјалног статуса.

Истраживање је започело 1940. године. У њему је суделовало 200 здравих и младих Американаца. Особе које су биле у срећном браку, имале пуно пријатеља и пса, живеле су знатно дуже, а неке од њих су још увек живе.

(ФОТО) ВУЧИЋ НАПРАВИО ОЗБИЉАН ПРОПУСТ НА ВОЈНОЈ ПАРАДИ У МОСКВИ!

Научнике резултати истраживања не изненађују нарочито. Наиме, срећан брак и пуно пријатеља сваку особу употпуњује. Што се тиче пса, већ је доказано да особе које имају пса имају и мању количину холестерола, нижи крвни притисак, боље се носе са стресом и уопште су срећније.

(ВИДЕО) ПУТИНОВЕ ОПАСНЕ РАТНИЦЕ ОСВАЈАЈУ СВЕТ: Црвеним тргом промарширала и најлепша војна јединица!

Богатство и социјални статус, с друге стране нису имали нарочити утицај на животни век. Све то нема претераног смисла ако је особа усамљена. Закључак научника је да срећа игра кључну улогу у животном веку човека. Такође истичу да неки људи срећу погрешно схватају. Срећни су они људи који имају развијену емоционалну интелигенцију јер имају добре односе с околином кроз умеће квалитетног повезивања с другим људима.

Вучић открио шта му је на Црвеном тргу шапнуо Путин

Ако нисте у браку, а ваш круг пријатеља је мали, доведите пса у свој дом. Осим што ће вас учинити срећнијим, упознаћете већи број људи и можда стећи нове пријатеље. Све то су кораци до срећнијег и дужег живота.

ПОРОДИЧНО СЛАВЉЕ СЕ ПРЕТВОРИЛО У КОШМАР: Отац претио да ће се убити, а онда је скочио син да му отме нож! Тада је кренуо УЖАС!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„СВА СЕ НАЈЕЖИМ КАД ПОМИСЛИМ НА ТО“ Сузана Јовановић открила потресне детаље о Јелени Марјановић

УСТАШЕ ПОТПУНО ПОЛУДЕЛЕ! Сад траже да се подигне СПОМЕНИК СТЕПИНЦУ У БЕОГРАДУ!

Снажна Путинова порука онима који би да прецртају историју

ВУЧИЋ ДАНАС НА ПАРАДИ У МОСКВИ: Раме уз раме с Путином са деда Андријином сликом у Бесмртном пуку

Извор: Курир/Атма

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
25°
Thu
28°
Fri
17°
Sat
20°
Sun