Илустрација (Фото: Pixabay. com)
Занимљивости

Научници на трагу највећег открића цивилизације!

Научници из Русије, Америке и Швајцарске успели су на делић секунде да обрну проток времена, а истраживачки рад „Стрела времена и њено обртање на ИБМ квантном компјутеру“ објављен је у часопису „Научни извештаји“.

ВУЧИЋ ОДГОВОРИО ТАДИЋУ: Идете са вешалима и тестерама, а онда друге оптужујете да су „руља“!

Научници су манипулисали честицама у квантном компјутеру тако што су их прво пустили да из почетног стања пређу у хаотично, а онда су их посебним алгоритмом вратили из хаотичног стања у стање почетног реда. Заправо, успели су да „вештачки“ створе стање које се развија у супротном смеру од термодинамичке стрелице времена.

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО БОМБАРДОВАЊА СРЈ: Тачи је одбио, али му је онда Мадлен Олбрајт рекла…

У сићушном делићу секунде успели су да обрну проток времена и да на квантном нивоу створе временску машину.

Научни новинар у Институту за физику Слободан Бубњевић прецизира да се ово истраживање односи на различите квантне симулације, јер квантна механика, као најдоказанија модерна теорија, омогућава да се практично све ствари, и замисливе и незамисливе, могу десити са одређеном вероватноћом.

(ФОТО) У АУСТРИЈИ ЗАПАЉЕН СРПСКИ КЛУБ у коме редовно певају СРПСКИ ФОЛКЕРИ

„У свету честица могуће је видети неке изузетно ретке феномене, пре свега захваљујући новим квантним испитивањима који нуде огромну количину података. Оно што смо видели у овом раду у вези са временом, јесте да заправо постоји вероватноћа да се електрон нађе у стању које је заправо једну секунду у прошлом времену. Међутим, вероватноћа да се то деси је тако мала, да се не може десити ни за десет милијарди пута старости нашег универзума. Толико је редак тај феномен.“

(ВИДЕО) МИЛОШЕВИЋ ЈЕ ТОГ ДАНА БЕСНО ГРМЕО У ХАГУ, А У СУДНИЦИ ЈЕ БИО ТАЈАЦ! Ево шта је рекао о Косову, албанским терористима, Уједињеним нацијама, спаљеним црквама… СВИ СУ ЋУТАЛИ И СЛУШАЛИ ГА

Бубњевић каже да се овај експеримент није бавио самим кретањем кроз време.

„Времеплов какав ми замишљамо пре ће бити базиран на налазима специјалне теорије релативности. У зависности од тога у ком референтном систему се налазите, може се говорити о могућности да се неки други референтни систем врати у прошлост. Управо зато се, не само у романима и научнофантастичним филмовима, већ и у домену озбиљних спекулација, разматра могућност прављења времеплова.

(ФОТО) СРАМОТНО! ПРОПАО ИМ ПРОТЕСТ ПА БЕС ИСКАЛИЛИ НА ЗАСТАВАМА СРБИЈЕ: Ево како се Ђиласовци опходе према знамењу сопствене државе!

“Наш саговорник даље прецизира да се овај експеримент заправо бавио самом природом времена, а не феноменом његовог протицања.

„Извесно је да за нашег живота нећемо видети такве догађаје да време тече уназад. Али, да ли ћемо можда имати могућност да манипулишемо временом? То заправо није сасвим искључено, управо захваљујући налазима који се заснивају на теорији релативности“, закључује Бубњевић.

ОТКРИВАМО дневнике генерала: Младићев рукопис због ког га је Хаг доживотно осудио

Принцип о прихваћеном смеру времена постоји око 400 година, а питање времена се континуирано поставља као важно истраживачко питање.

Физичари покушавају на разне начине да докажу како стрела времена можда може да буде окренута и у супротном смеру.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХОРОР У СТАНУ НА ЗВЕЗДАРИ: Пронађена два леша, сумња се на убиство и самоубиство!

(ФОТО) Обрадовић најавио поход на Пинк, Митровић му спремио ШОК изненађење испред зграде телевизије!

Девојка која дели собу са Деом открила како се водитељка заиста понаша!

Кад је драма ту је доктор Уштевић: Бебу вадио из ВЦ шоље, порађао жене на надвожњаку и тераси, али то није све!

Извор: rs.sputniknews. com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
17°
Sat
19°
Sun
20°
Mon
17°
Tue