Fotoilustracija
Регион

НАТО ХОЋЕ ДА СТАВИ ТАЧКУ НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, зато по сваку цену гура БиХ у своје окриље!

Одустајање од војне неутралности, активирање Акционог плана за чланство (МАП) и улазак у НАТО би могао да једном за свагда стави тачку на причу која се зове Република Српска, рекао је Срни доцент на Факултету политичких наука у Бањалуци Александар Врањеш

Врањеш је истакао да Република Српска нема избора и да мора да се одупре настојањима да БиХ постане чланица НАТО, а српски народ у Српској мора имати апсолутни консензус о том питању, јер би последице могле бити несагледиве.

(ФОТО) ЕКСКЛУЗИВНО! РАСКРИНКАНА НАТО ВОЈНА ТАЈНА: Србин упао на сервер и скинуо 441 фотографију која сведочи о ЗВЕРСТВИМА АЛИЈАНСЕ! Никад виђене фотке, цела Србија кроз нишан непријатељских ЛОВАЦА!

– Можда би Српска на неки начин егзистирала још неко време у оквирима БиХ као чланице НАТО, али би изгубила своју супстанцу која суштину црпи из вишејековне борбе српског народа на овом простору за слободу и самосталност, а чија се највећа извојевана победа зове Република Српска. Уласком БиХ у НАТО све би то било доведено у питање и нисам сигуран како бисмо опстали – нагласио је Врањеш.

ОКО ЈЕРЕМИЋА САМО МУТНИ ЛИКОВИ: Тражили га због УБИСТВА, Вук га довео да нам држи предавање!

Он је оценио да је персонификација борбе која је потребна Српској председавајући Председништва БиХ Милорад Додик који највише трпи притиске од страних и домаћих пронатовских фактора и који је у западним медијима означен као највећа баријера и најснажнија кочница, коју у томе подржава лично предсендик Русије Владимир Путин.

– Зато је неопходо да се сви српски политички представници, али и грађани Републике Српске уједине у вези са овим питањем и подрже Додика у супростављању активирању МАП, уласку БиХ у НАТО и свим осталим притисцима према Српској којима сведочимо. Српска мора остати на позицијама своје Резолуције о војној неутралности бар док народ на референдуму не одлучи другачије – рекао је Врањеш.

ТЕЛА ШЕСТ СРПСКИХ ХЕРОЈА И ДАЉЕ ТРУЛЕ НА КОШАРАМА: Нико не сме да дође по њих због страшног разлога!

Говорећи о условљавању формирања власти на нивоу БиХ активирањем МАП-а и усвајањем годишњег националног програма, Врањеш је напоменуо да постоје индиције да би то био и последњи услов за улазак БиХ у НАТО.

– Ако би српски представници на нивоу БиХ томе дали допринос као што је својевремено Младен Иванић гласао за усвајање Стратегије спољне политике БиХ, тиме би био потврђен легитимитет за даље спровођење активности на путу према НАТО. У том случају Српска би тешко могла да спречи финални корак за улазак у Сјеверноатланску алијансу. Ако се не бисмо могли одупрети активацији МАП, не бисмо могли ни последњој степеници ка чланству – каже Врањеш.

„ЈА ЋУ ИЗ ЗАТВОРА ИЗАЋИ, ТИ ИЗ ГРОБА НЕЋЕШ“ Ухапшена Сандра која је јурила људе ножем по Старчеву! Маријани разбила нос и зубе, па јој упутила језиву претњу!

Према његовим речима, треба остати на садашњој позицији да Српска неће подржати активацију МАП ни по цену формирaња новог сазива Савета министара, нити било којих других уцена.

– Република Српска увек има још један адут, а то је да повуче све српске функционере из Сарајева, па да се онда у тим условима наставе будући преговори о формирању Савета министара. И даље сматрам да ће Бошњаци одустати од тог услова зарад формирања власти на нивоу БиХ – истакао је Врањеш.

(ВИДЕО) МРАЧНА ТАЈНА КОЈУ СУ ЗАТРПАЛИ! Испод Нотр Дама крије се запрепашћујуће откриће

Коментаришући тврдње бошњачких политичара да је интеграција у НАТО чак и важнија од европских интеграција и да би то било праћено огромним инвестицијама које би подигле посрнулу БиХ економију, Врањеш је истакао да у земљама региона које су ушле у НАТО нису примећене велике инвестиције, ни велики економски раст.

Врањеш каже да супротно од тога, инсистирање САД да све државе чланице подигну издвајање за одбрану на два одсто бруто домаћег производа, може довести сиромашније државе међу њима у прилично незавидну финансијску ситуацију.

(ФОТО) ДОК ЈЕ ГОРЕО НОТР ДАМ УКАЗАО ЈОЈ СЕ ШОКАНТАН ПРИЗОР: Девојка је била запањена, мислила је да је ум вара, погледајте фотографију и реците шта видите!

– Флоскуле о економском развоју и инвестицијама су креиране за потребе или прозиводње пристанка за улазак или за правдање повећаног издвајања за одбрану на уштрб прилично климавих економија држава Источне и Југоисточне Европе. Сваки од три конститутивна народа у БиХ има своје разлоге за или против НАТО, а економија сигурно није важнија детерминантна у томе свему – оцјењује Врањеш.

Према његовим речима, за Хрвате је улазак у НАТО сасвим логичан, узевши у обзир и да је Хрватска одавно чланица.

– Хрвати уласку у НАТО дају апсолутну подршку. Међутим, интересантно је да они ово питање тренутно не стављају на висок ниво политичких приоритета у БиХ. Зато се стиче утисак да Хрвати политичке борбе између Срба и Бошњака о овом питању посматрају са стране. То у суштини није тако, али је њихов политички фокус тренутно на изборном закону и дефинитивно то питање неће стављати у други план нити коалирати са Бошњацима у вези са НАТО интеграцијом, све док питање прегласавања хрватских представника не буде решено – каже Врањеш.

Она додаје да Бошњаци чланство у НАТО виде као коначну одбрану БиХ од наводног сепаратизма.

– И сами свесни да комплетан политички систем БиХ почива на климавим ногама, Бошњаци у НАТО виде савезника који ће им омогућити унитаризацију БиХ, слабљење српске, али и хрватске политичке компоненте и коначно гаранта суверенитета БиХ. Нигде економија није у фокусу, осим што се на пропагандном плану, вештачки ствара илузија конкретне користи за БиХ, које наравно нема нити ће је бити – нагласио је Врањеш.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ухваћен најмоћнији члан албанске нарко-мафије из Великог Трновца, највећег легла дроге у Србији: У сваком тренутку у овом селу има око 2 тоне наркотика

Крв на фармеркама решава злочин: Лидијин блиски пријатељ је свирепо убијен, а њу опет воде на суд!

СПАСИБА ЛАВРОВ! МОСКВА НИКАД ЈАСНИЈА: ПРЕСТАНИТЕ ДА ‘КИЊИТЕ’ СРБИЈУ, Западу нећемо дозволити да сруши мисију УН на КИМ!

Пао убица из Будве! Усмртио Ћорића столицом због девојке, три дана био у бекству, па се предао полицији

Преминуо бивши председник Перуа који се упуцао неколико тренутака пре хапшења

Факти

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat