ria.ru
Аналитика Србија

НАТО ће са Србијом ,,озбиљно да се посвађа“ због руског С-300

Русија и Србија разматрају испоруку система ПВО С-300. Војни стручњак Игор Коротченко је истакао колико су за Србију важни руски зенитно-ракетни системи, а исто толико је велика и жеља НАТО-а да им уништи договор. Две државе воде преговоре о продаји система ПВО С-300, саопштио је директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Русије Дмитриј Шугајев.

,,Данас српски партнери изражавају жељу за испоруку система ПВО ЗРС С-300.“ – рекао је Шугајев на форуму ,,Армија 2017“. Раније је и председник Републике Србије Александар Вучић такође изјавио да жели да набави поменуте системе.

Војни стручњак и главни уредник часописа ,,Национална одбрана“ Игор Коротченко истакао је да је интерес Србије за руске зенитно-ракетне системе веома велик:

,,За Србију, која је 1999. године била жртва НАТО агресије, питање учвршћивања њихове противваздушне одбране јесте један од  кључних услова за обезбеђивање националне безбедности. Зато је интерес Србије за руске зенитно-ракетне далекосежне системе С-300 веома велик. Доста активно се воде преговори на тему могуће испоруке С-300 у Србију, као и преговори о испоруци руских ловаца МиГ-29. Колико могу да закључим, питање је у параметрима уговора везаним за плаћање: како ће Србија платити испоруку С-300. Ако тај уговор буде реализован, то ће, без сумње, бити веома снажан геополитички корак и одличан показатељ да су руски системи С-300 и С-400, по свему судећи, фаворити на светском тржишту наоружања.“ – рекао је Игор Коротченко.

Према његовом мишљењу, НАТО ће се постарати да толико притисне Србију да јој уништи планове.

,,НАТО ће на све могуће начине постављати препреке поменутом уговору, притискаће Београд, уцењиваће, а све за рачун интереса Србије да уђе у Европску унију. Зато ће ,,свађа бити све само не безазлена“. Биће масовних притисака на Београд, како би се уништио тај споразум.“ – сматра Игор Коротченко.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗВОНКО БОГДАН: Згрожен сам измишљотином о рекетирању и Вучићу

Србија пред националном катастрофом: Извори воде у рукама странаца

Нови предмет за већу безбедност ученика

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri