Twitter
Европа Свет

НАТО БЛАМАЖА: Конвој са америчким појачањем заглавио се железничкој станици у Пољској(ФОТО)

Воз с борбеним возилима америчких оружаних снага, послат као појачање источном крилу НАТО-а, „заглавио“ се на перону једне железничке станице

Воз с борбеним возилима америчких оружаних снага, послат као појачање источном крилу НАТО-а, „заглавио“ се на перону једне железничке станице.

Како преносе пољски медији, воз са америчким оружаним снагама покушао је да се провуче кроз сувише уске пероне једне железничке станице и од 37 возила 10 је оштећено, пошто су ударили у надстрешнице перона.

Амерички конвој превозио је синоћ опрему и 37 борбених возила, које је Пентагон пребацио у пољску луку Гдањск за америчку оклопну бригаду у бази Жагањ, поводом руско-белоруских маневара „Запад- 2017“ у близини границе са Пољском.

„Током проласка транспорта кроз железничку станицу у Ковалеву Поморском, терет је закачио кров перона. Воз је заустављен, а на месту догађаја комисија утврђује околности удеса. То је уобичајени поступак“, казао је пољској приватној телевизији ТВН24 портпарол Пољских железница Миролсав Шемјењец.

Од 37 возила оштећено је 10, а оштећен је и перон на тој железничкој станици, преноси Б92.

Од јануара, када је у западну Пољску стигла америчка оклопна бригада од преко 3.000 војника са тенковима и борбеним возилима, догодило се неколико саобраћајних удеса или заглављивања у сувише уским улицама или испод ниских надвожњака, а сада и на сувише уским перонима.

Пре доласка америчке бригаде на запад и, касније у априлу, мултинационалног батаљона НАТО-а под америчком командом на исток Пољске, пољска армија је обећавала да, за разлику од Немачке, у којој се такође догодила серија таквих удеса, Пољска има сасвим прецизне мапе куда и како тешка војна техника, по тамошњим друмовима и пругама, може да прође.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Двери брутално по Шешељу

Вучић у Њујорку: Чуле су се тешке речи, Србија боље да буде ван радара

Прво обраћање Трампа у УН: ,,Уништићемо Северну Кореју ако угрози САД“ (ВИДЕО)

Меланијин ултиматум Хрватима

СТИЖЕ ПОТОП: Сутра ће се над Србијом отворити небо, а ТЕМПЕРАТУРА ЋЕ ПАСТИ ЗА 15 СТЕПЕНИ

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun