Фото: ИН4С
Регион

НАТО агент Венцислав Бујић режира аферу „Државни удар“ (ВИДЕО)

Активно учешће обавештајних служби НАТО држава у режирању афере „Државни удар“ у Црној Гори неспорна је чињеница, а један од доказа су и активности НАТО агента Венцислава Бујића.

Портал ИН4С објављује документ који потврђује умешаност Бујића у монтирање афере „Државни удар“. Он је, наиме, 20. децембра 2016. године у касним ноћним сатима (22:57) послао мејл Специјалном државном тужилаштву Црне Горе са фотографијама Немање Ристића и војног аташеа из Амбасаде Русије у Београду.

У најбољем маниру Илије Чворовића из култног филма Балкански шпијун, Бујић усхићено јавља Миливоју Катнићу да се Ристић фотографисао и са осталим особљем руске амбасаде.

Онда следи епохално откриће Бујића, који наводи како како су се фотографије – „налазиле на Фејсбук страници Ристића“.

А ко је Венцислав Бујић? Ради се o оперативцу НАТО обавјештајних служби. Да би заметнуо трагове, у јавности се представљао као оснивач фондације Српско евро-азијска сарадња и политиколо, што би по називу организације упућивало на ”проруску” орјентацију. Потписан тим „функцијама“, добио је значајан простор у прорежимским медијима у Црној Гори – листу Побједа и порталу Аналитика да саопшти како „Кремљ стоји иза покушаја атентата на Мила Ђукановића“.

Венцислав Бујић, први са десне стране, у друштву са Синђелићем

Значајнија је, међутим, једна друга Бујићева улога. Он је, наиме, укључио у своју мрежу ноторног психопату и осуђеника Сашу Синђелића, обезбеђујући му новац и логистичку подршку да се повезује са руским и проруским структурама у Србији и Русији.

Синђелић, користећи везе Бујића и уз потпору заменика директора БИА Ивана Тодорова, односно делова БИА под контролом западних обавештајних служби, успева да се инфилтрира у неке парадне, помало естрадне „патриотске“ организације. То је, иначе, уобичајено стециште различитих служби.

Истовремено, Тодоров обилато помаже да Синђелић, заједно са Бујићем, „ради“ неометано, па му чак обезбеђује заштиту од кривичног гоњења, као и од суочавања са хрватском потерницом.

Име Тодорова у јавности се помиње као једног од главних оперативца Ђукановића задуженог за монтажу афере „Државни удар“. С друге стране, Ђукановић је у неколико наврата похвалио безбедносне службе Србије за „кооперативан“ однос када је у питању афера „Државни удар“.

Бујићу су, иначе, за режирање те афере отворена сва НАТО врата, па му је тако на располагању стављен и Радио Слободна Европа, медиј који је основала ЦИА, преко којег је у јавности лансиран „спонтани“ видео разговор, путем Скајпа, између Бујића и Синђелића. Посебно је интересантан податак да је овај „намештени разговор“ у којем Синђелић говори о своји наводним везама са руским Министарством одбране у етар пуштен преко ништа мање него украјинског сервиса Радија Слободна Европа.

Бујић сваки медијски наступ користи за сатанизовање Русије и величање НАТО-а, па је тако казао како Москва „у разним деловима света провоцира конфликте“, док је, с друге стране, рекао да је НАТО „одбрамбена организација“.

Извор: ИН4С

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић од понедељка у Њујорку

КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД: Одржавање Фејсбук профила Марка Ђурића кошта милион динара?! (ФОТО)

НАУЧНО-ФАНТАСТИЧНИ СЦЕНАРИО У БОРСКОЈ БОЛНИЦИ: Када су лекари видели органе ове пацијенткиње, остали у у шоку!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun