Танјуг
Србија Хроника

НАСТАВЉЕН КРВАВИ РАТ! УБИЛИ МИШУ ДА ЗАПРЕТЕ ЛУКИ: Полиција верује да је убиство адвоката Огњановића наставак РАТА КЛАНОВА БОЈОВИЋ И ШАРАНОВИЋ!

Адвокат Миша Огњановић, који је заступао Луку Бојовића, изрешетан испред зграде у којој живи, рањен и његов син Петар (26).

Луки убијају све најближе сараднике како би га што више ослабили кад одслужи казну у Шпанији и врати се у Србију

ОТРИВАМО! ДЕТАЉИ ИЗ ИСТРАГЕ: АДВОКАТ УБИЈЕН ЗБОГ ФОКЕ!

Извор из полиције

Познати београдски адвокат Драгослав Миша Огњановић (56) убијен је прекјуче испред своје зграде на Новом Београду, највероватније како би се послала мафијашка и претећа порука његовом брањенику Луки Бојовићу, показују први резултати из истраге!


Комора: Награда за информације о убици

Адвокатске коморе Србије и Београда понудиле су новчану награду за информације које ће довести до подизања оптужнице против извршилаца и наручилаца убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића. Висину награде одредиће Управни одбор коморе. Притом, адвокати су најавили да ће од данас ступити у једнонедељну обуставу рада како би „послали јасну поруку јединства професије и чврсте решености да се са оваквим случајевима адвокатура неће мирити“.


Миша је тако постао само још једна у низу жртава у крвавом рату између кланова Луке Бојовића и покојне браће Шарановић, који траје већ девет година!

Несрећни Огњановић је изрешетан испред зграде у којој живи у Улици Антифашистичке борбе, а у тој мафијашкој сачекуши рањен јеи његов син Петар (26) у десну руку!

ТЕРАО ДЕВОЈЧИЦУ ДА ГА ОРАЛНО ЗАДОВОЉИ ДОК ЈЕ БИО НА ЗАТВОРСКОМ ВИКЕНДУ! Манијак из Велике Плане се скривао месецима у напуштеним кућама

Умро сину у наручју

У полицији кажу да је убица у суботу око 19.30 чекао познатог адвоката испред зграде, у којој Огњановић станује у последња три месеца.

– Убица, одевен у црно и са црним качкетом, чекао је адвоката у пролазу између зграда. Када се Огњановић довезао пред зграду са сином и упутио према улазу у приземљу, убица му је пришао и испалио неколико краћих рафала у њега из аутоматског оружја, највероватније „шкорпиона“. Мишин син је тад у паници притрчао до оца, кад је убица пришао жртви и испалио у њега још један краћи рафал. Том приликом Петар је рањен у руку. Убица је побегао, а Огњановић је преминуо сину на рукама. Имао је најмање десет рана од метака на телу – каже наш саговорник.


Списак жртава рата кланова

* 19. јун 2018. – Синиша Милић (45), сарадник Луке Бојовића и незванични шеф обезбеђења у његовом клану, убијен у експлозији бомбе подметнуте под његов џип „тојота“ у центру Београда!
* 28. мај 2018. – Убијен Драгослав Милорадовић у својој ауто-перионици на Карабурми, био је Лукин човек од поверења.
* 5. фебруар 2018. – Далибор Деспотовић (35), Шарановићев телохранитељ, убијен испред мењачнице у Заплањској улици у Београду.
* 27. септембар 2017. – У центру Врања ликвидиран Југослав Југе Цветановић (31), рођени брат Саше Цветановића (37), који је оптужен да је убио Николу Бојовића
* 11. марта 2017. – Слободан Шарановић убијен у Будви у насељу Дубовица испред своје куће.
* 1. децембра 2015. – Адвокат Владимир Зрелец (50), заступник Слободана Шарановића, изрешетан испред своје канцеларије на београдском Врачару.
* 2. април 2014. – Раде Ракоњац, пуковник Српске добровољачке гарде и Лукин близак пријатељ и побратим из Арканових „Тигрова“, ликвидиран у башти кафића у Звечанској улици у Београду!
* 30. септембар 2013. – Баранин Лука Ђуровић, Бојовићев пријатељ, гине у сумњивој саобраћајној несрећи у Котору.
* 2. јул 2013. – Милош Видаковић (29) из Панчева убијен у башти кафића у Будви наочиглед 500 људи! За овај злочин суди се Милошу Војиновићу као члану групе Слободана Шарановића.
* 28. април 2013. – У центру Београда убијен Никола Бојовић, Лукин брат.


(ВИДЕО) ДЕТАЉИ ДРАМЕ НА ВОЖДОВЦУ: Пред дететом му РАЗБИО ЛОБАЊУ, ЈЕР ЈЕ ЗАДРЖАВАО РЕД НА КАСИ!

Убица је побегао кроз пролаз између зграда до паркинга, где га је сачекао саучесник у црном аутомобилу.

– Према изјави сведока, убица је утрчао у црни „ауди“ или „волво“ и одвезао се. Претпоставља се да се одмах упутио на аутопут, али не одбацује се ни могућност да се одвезао до неке од подземних гаража у оближњим новобеоградским блоковима, где је аутомобил сакривен. Ауто није запаљен, као што се дешавало у случајевима сличних ликвидација – наводе у полицији.

Само неколико минута након убиства познатог адвоката полиција је покренула акцију „Вихор“, у којој су заустављана возила и контролисане сумњиве особе, али није било резултата.

Говорећи о могућим мотивима убиства, наш саговорник из полиције каже да за сада све указује да је Огњановић жртва рата између кланова Бојовића и Шарановића.

– Индикативно је да су за само последња два месеца ликвидирани Лукин кум и човек до поверења Драгослав Милорадовић (44), као и незванични шеф обезбеђења Лукиног клана Славиша Милић (45). Сада је убијен и адвокат који је годинама заступао Луку и његову породицу. У питању је по свему судећи мафијашка порука Луки, који служи 18-годишњу казну затвора у Шпанији. Убијају му све најближе сараднике, како би га што више ослабили кад одслужи казну и врати се у Србију – објашњава наш извор.

(ВИДЕО) МАСОВНА ТУЧА: Две породице се потукле насред улице, радиле мотке и флаше, а највише је доминирао мушкарац са столицом!

Огњановић је, додаје наш извор, у последње време бринуо о својој безбедности, иако није имао лично обезбеђење и ником се од рођака и пријатеља није жалио да се плаши за свој живот.

– Евидентно је да је био веома опрезан кад је требало да излази на јавна места. Водио је рачуна куда се креће и увек је у ресторанима био у затвореном делу, а не у баштама – објашњава наш саговорник.

Огњановић је, иначе, иза себе оставио троје деце, које је добио из три брака. Сина Петра (26) је добио у првом браку, који је кратко трајао, а потом се 2007. оженио фото-моделом Наталијом Михић, „Плејбојевом зечицом“, са којом има сина Михаила. Три године касније се развео од Михићке, да би се крајем августа прошле године оженио бившом мисицом Сањом Папић, са којом је у октобру 2017. добио ћеркицу Лару.


РЕАКЦИЈЕ АДВОКАТА:

Виктор Гостиљац, председник Адвокатске коморе Србије
Тражићемо хитан састанак са министрима правде Нелом Кубуровић и полиције Небојшом Стефановићем како би се формирао посебан истражни тим који би чинили представници тужилаштва, полиције и адвокатуре у циљу брзог проналажења починилаца. Овиме би се послала јасна порука свакоме ко мисли да може убити адвоката и проћи некажњено.

Зора Добричанин, адвокат

Ми радимо опасан посао и на то морамо коначно да упозоримо све у овој држави. Мислим да је неопходно да нам се у овом тренутку придруже и колеге из региона јер криминал не зна за границе, посебно када је у питању Балкан. Ово што се десило је једна катастрофа. Колега Огњеновић је био одличан колега, врстан адвокат, пријатељ. Ово је велики губитак за целу адвокатуру. Смрт колеге Огњановића није само пуцањ у адвокатуру. То је напад на цело правосуђе, то је напад на закон.

ТРИ ТИНЕЈЏЕРКЕ УБИЛЕ ОЦА, ПОЗНАТОГ РУСКОГ МАФИЈАША: Годинама их је сексуално злостављао и тукао, сада им прети 15 година робије!

Боривоје Боровић, са Мишом заступао Луку Бојовића
Шокиран сам, није ми се жалио да му неко прети. Не знам да ли то може имати неке везе с Бојовићима. Чуо сам да полиција зна ко стоји иза убиства. Нисам у страху за свој живот, никад нисам био.

Драгош Цукавац, адвокат
Овај безумни чин је напад на цео правосудни систем. Сведоци смо да у последње време имамо све више напада на адвокате, који само раде свој посао. Убиство колеге Огњановића, пред вратима његовог дома, у присуству сина, говори о стравичној бескрупулозности починилаца. Мотиви су небитни, осим за истражне органе. Чињеница је да су адвокати први на удару, што не значи да сутра неће бити и тужиоци и судије, што се дешавало у неким земљама, а том чињеницом би требало да се баве неке стручне државне службе.


Чувени случајеви
Осим Луке Бојовића и његове породице, заступао је и Слободана Милошевића и његову супругу Мирјану Марковић. Бранио је, такође, и Ивана Павловића Икера, осуђеног пред Специјалним судом на девет и по година због трговине наркотицима, као и Ђорђа Прелића, једног од вођа навијача Партизана, који је осуђен на 10 година робије због убиства Француза Бриса Татона.

Рат породица Бојовић и Шарановић, чија је по свему судећи Огњановић жртва, почео је у јулу 2009, када је нестао Слободан Радоњић, чија је породица била у кумовским релацијама са Шарановићима. Они су одмах посумњали да је Бојовић убио њиховог кума Радоњића. У потрази за кумом најпре је 8. октобра исте године на Дедињу убијен Бранислав Шарановић, рођени брат Слободана Шарановића, а потом 8. септембра 2011. и Данило Радоњић, отац несталог Слободана.

(ФОТО) НЕМА НИ ДОЊИ ВЕШ! Сара Јовановић потпуно гола!

Онда су „црногорци“ узвратили, па је ујутру 28. априла 2013. у центру Београда убијен Лукин брат Никола Бојовић, чиме је ескалирао крвави рат два клана. Међу жртвама је и адвокат Владимир Зрелец, што је посебно интересантно јер указује да се у рату два клана не штеде ни правни заступници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЖЕСТОКО НЕВРЕМЕ ПОГОДИЛО ТОПОЛУ: Олујни ветар рушио дрвеће, домаћинства остала БЕЗ СТРУЈЕ!

ПРОРЕКАО ИМ ЈЕ ПРОПАСТ У ИРАКУ Обавештајац који је испитивао Садама открио: Све што знамо о њему је грешка, није смео да буде убијен

ПОЛИЦИЈА ИНТЕРВЕНИСАЛА Шачица грађана БЛОКИРАЛА Смедеревски пут код скретања за Бубањ поток

ЗАБРАЊЕНИ ТЕЛЕФОНИ! У Француској усвојен закон о употреби мобилних у школама

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
4°
13°
Tue
12°
Wed
10°
Thu
9°
Fri