Фото: ДФ
Регион

НАСТАВЉА СЕ ХАПШЕЊЕ ФУНКЦИОНЕРА ДФ: Иза решетака и Jовановић

Функционер Демократске народне партије, чланице ДФ, Никола Јовановић ухапшен је у четвртак због сумње да је члан криминалне групе коју је наводно формирао лидер ПзП Небојша Медојевић. Пре њега због истог предмета ухапшен је Владимир Булатовић (Нова срска демократија), братанац Предрага Булатовића, функционера Демократског фронта, који је након саслушања пуштен да се брани са слободе. Његов адвокат Драган Шоћ казао је да је Булатовић оповргао све оно што му се ставља на терет.

– Мислим да се оптужба не може одржати и то ће се врло брзо показати у наставку овог поступка.

Небојша Медојевић поручује да је случај прања новца од старта осуђен на пропаст:

– Момир Николић има доказано легалан новац зарађен легалним активностима градњом објеката, што тврди и СДТ. Нема криминалних активности, нема прања новца. Николић није дао ни цент за финансирање кампање ДФ, што не тврди ни СДТ. ДРИ је дала позитивно мишљење на финансијски извештај ПзП за 2016. и није уочило никакве сумњиве трансакције, ни преко банака ни готовином.

СТРАЗБУР

У паници од бламаже и колапса случаја прања новца, СДТ процесно малтретира активисте ДФ из кампање 2016. и испитује њихова примања, уштеђевине, конверзије преко банака, куповине таблета, плаћања анкетара … Правду за овај прогон тражићемо у Стразбуру – каже Медојевић.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић у УН: Мир и стабилност на Западном Балкану услов за развој

Капетан Драган почео одбрану: Овај процес је монтиран из шовинистичких побуда

ШОК ДОКУМЕНТ! ЦИА БОМБАРДОВАЊЕ СРБИЈЕ ИСПЛАНИРАЛА ЈОШ 1992. ГОДИНЕ: На мети била комплетна индустрија у земљи!

Оставите коментар