Хроника

“АРЕС НАСТАВЉА ДА КОСИ КРИМИНАЛЦЕ: Нова серија хапшења, заплењена већа количина наркотика

Припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у наставку акције „Арес“ у претходних неколико дана, ухапсили су 213 особа, открили две лабораторије за производњу марихуане, запленили 385 килограма различитих врста наркотика и већу количину оружја и муниције.

– Припадници полиције наставили су на територији 25 градова са одлучном акцијом на сузбијању криминала, пре свега када је реч о борби против наркотрафикинга истакао је Стефановић и додао да је полиција поднела кривичне пријаве у редовном поступку против 258 осумњичених.
Министар Стефановић је истакао да је у наставку акције Арес процесуирановише од 470 особа, који се сумњиче да су починиле бројна кривична дела, пре свеганеовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољено држање оружја, превара, примање и давање мита, тешке крађе и друга кривична дела.

– Полиција је у наставку акције „Арес“ запленила чак 385 килограма различитих наркотика, а откривене су и две лабораторије за производњу марихуане. Само у једној од тих лабораторија на територији Београда заплењено је 235 килограма марихуане – нагласио је министар полиције.
Према његовим речима, одузето је и 19 пушака, 15 пиштоља, једна бомба, као и 14 аутомобила од којих је 10 украдено у ранијем периоду и они су одмах враћени власницима.

Стефановић је поручио да ће се овакве активности наставити и даље и да ће пре свега бити усмерене на сузбијање трговине наркотицима, јер желимо да наша деца буду безбедна, али нећемо дозволити ни да се било који криминалац у нашој земљи осећа сигурно.
– Ово је добра прилика да похвалим рад полиције. Србија је озбиљно и оштро кренула у рат против мафије и остварени резултати показују да државни органи раде свој посао, да се полиција и тужилаштво боре да покажу да Србија може да буде сигурна, безбедна и стабилна и ми ћемо наставити тако да радимо свакога дана – рекао је Стефановић.
Истакавши да су у акцији Арес укупно ухапшене 573 особе и да је против још 460 лица поднета кривична пријава у редовном поступку, Стефановић је закључио да одлични резултати полиције и тужилаштва гарантују грађанима да ће Србија бити сигурна земља.

Прочитајте још и:

AСАДОВ СИН одржао лекцију целом свету: Средњошколац објаснио како стоје ствари у Сирији

Стефановић: Што пре формирати комисију за „аферу бебе“

Трамп гаси програм подршке борцима против Асада

Због напада „педеруса“ у Србији све више посета лекару

 

Извор: Информер, Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri