Printscreen
Занимљивости

НАСМЕЈАНОГ ЧИЧУ СА ЈАГОДИНСКОГ ПИВА СВИ ЗНАТЕ, АЛИ НЕ И КО ЈЕ ОН: У Првом светском рату остао је без ногу, а ова фотографија ПРОМЕНИЛА МУ ЈЕ ЖИВОТ!

Чувена слика омота овог пива заштићена је као бренд у Женеви. Али, ко је уопште на тој, сада већ чувеној, слици јагодинског „Чиче“? Следи врло интересантна и емотивна прича.

Чувени Милосав Митровић Лоса (1892-1961) био је велики пивопија. Родио се и живео у левачком крају, у селу Драгово (насталог 1900. спајањем три села, а кума новонасталом селу била је лично Драга Машин). Милисав Митровић, био је борац у Првом светском рату, у ком је и тешко рањен, због чега су му ампутиране обе ноге. Како говори хроничар села, Мирослав Симић је стално обитавао у Јагодини.

И СРБИ СУ У ОПАСНОСТИ! Баба Ванга је предвидела успон Путина и погибију стотина хиљада људи, а од једног њеног пророчанства јежи се кожа!

Био је тешки инвалид, али га то није спречавало да се бави пољопривредом и путује чезама кад год је могао. Касније је носио протезе и тако радио с њима. Сматрао је губитак ногу својом наградом и често говорио да је то одликовање за борбу, боље него споменик да су му подигли.

Највише је волео да седи у селу испред своје старе куће. Када је био у Јагодини, имао је бесплатно пиво у било којој кафани или ресторану где се точило и продавало „јагодинско“. Последњих година живота бавио се пчеларством и имао неколико кошница. Био је миљеник села и сви мештани радо су седели са њим и разговарали.

ЛЕГЕНДА О ВАМПИРУ ИЗ КИСЕЉЕВА: Дабогда те Пера посетио! Убио десетине људи и то после сопствене смрти!

А ево и како је деда Лоса доспео на етикету свог омиљеног пива:

Имао је чезу и коње и тако се стално возио како би попио пиво у јагодинској чувеној Шареној механи. Тако је и упознао неке раднике пиваре који су радили у комерцијали. Њима се он допао и питали су га да ли би могли да га фотографишу. При наредном сусрету, то се и догодило. Деда Лоса није ни слутио да ће постати препознатљив лик и симбол „Јагодинске пиваре“.

УЖАСНА НЕСРЕЋА КОД БАЧКОГ ПЕТРОВЦА! У смрсканом „мегану“ ПОГИНУЛО ДВОЈЕ ЉУДИ!

У селу и данас живе његови унуци

– Слободан, Стојан и Драгомир. Према њиховој причи, сви су у кући и селу знали да су га ти људи фотографисали, али нису знали због чега. Када се његов лик појавио на налепници, силно се обрадовао. Сматрао је да ће тако живети вечно.

ДАРКОВИ РОДИТЕЉИ СЛОМЉЕНИ ПОСЛЕ НОВЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ: Мајка Бранка у АГОНИЈИ пошто су јој сину извадили 2 литра крви из плућа

Његов углед међу старим пивопијама и даље је непревазиђен, а постоји и легенда која каже да кад такве пивопије уђу у кафану или ресторан, келнер не пита које пиво желе, већ одмах доноси „јагодинско“.

Јагодинска пивара има дугу традицију, још од времена Милоша Обреновића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амерички медији: Русија има најјачу војску у Европи

ТУГА! Преминула беба која је упала у канту креча ПОСЛЕ 15 ДАНА БОРБЕ ЗА ЖИВОТ!

Дечак остављен испред цркве у Чајетини КОНАЧНО ДОБИО ИМЕ, а ускоро ће и НОВУ ПОРОДИЦУ

ПОТПУНО РАСУЛО У ДОСТА ЈЕ БИЛО! Радуловић изгубио посланичку групу! Павловић превео све на своју страну, осим одлучне Бранке: ОСТАЈЕМ УЗ САШУ ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ КРВИ!

ПРОНАЂЕН СПАС ОД РАКА?! Научници открили код за самоуништење! У нашем организму постоји већ 800 МИЛИОНА ГОДИНА!

РАЗОРИЛИ СТЕ МИ СРБИЈУ! Порука Немање Матића изазвала тектонске потресе на Острву! ЕВО ШТА ЈЕ СРБИН ПОРУЧИО ЕНГЛЕЗИМА

Курир/Опанак

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed
29°
Thu