Printscreen/youtube.com
ВИДЕО Друштво Србија

Наши млади роботичари упозоравају: роботи узимају све више послова (ВИДЕО)

Српски тим Политехнике, школе за нове технологије из Београда постигао је велики успех освојивши посебну Награду за најбољу презентацију своје земље и рада у роботици на Светском такмичењу у едукацијској роботици (WЕR) у Шангају.

Сјајни средњошколци Михајло Михајловић, Машан Вучинић и Никола Старчевић, уз подршку ментора Јована Милетића борили су се на светском купу у Кини 18. и 19. новембра и знања су одмерили са још 8.000 најбољих младих роботичара из 16 земаља света.

У Дану уживо они су говорили о такмичењу, својој презентацији, роботици и како планирају да наставе своје школовање.

Револуција је почела: „Секс са роботом је као са правом женом“ (ВИДЕО)

Средњошколци Политехнике рекли су да је такмичење било веома инспиративно, поготово што су на њему били и ђаци који се дуже бави роботиком од њих. Кажу да се роботика све више развија и да и интересовање за њу драстично расте.

„Лепо је што сваке године на неком другом такмичењу има све више ривала и других тимова који се такмиче, значи да прича напредује. Лепо је видети да смо у првој години имали велики скок и да је све више основаца који се укључују“, рекли су.

Осуђен на 472 године затвора због сексуалне трговине децом

Михајло Михајловић, Машан Вучинић и Никола Старчевић кажу да је такмичење деловало „чаробно“.

„Све више заната и послова могу се заменити роботима, то нама отвара могућности. То је са једне стране добро са једне стране, са друге није, то је морално и етичко питање“, казао је Старчевић.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нов почетак за ФАП и нада радника у боље сутра

„Мекдоналдс“ и КФЦ — страни агенти у Русији

Заседа се: Од Србије ће цео свет тражити ово

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat