Foto: Promo
Друштво Србија

НАШЕ НАОРУЖАЊЕ ХИТ У АБУ ДАБИЈУ Највеће интересовање за српски дрон и летећу бомбу са ГПС навођењем

САЗНАЈЕМО Пијаног возача који је задао смртоносни удар ТЕРЕТЕ ЗА УБИСТВО Шабана Шаулића и Мирсада Керића

На сајму наоружања IDEX 2019 у Абу Дабију који је јуче свечано отворен Србија представила транспортер „Лазар”, али и први дрон „алекс”, летећу бомбу и ракетни систем „шумадија”.

УЖАС У НИШУ: Дечаку сломљене лобања и рука!

На чак 133.000 квадрата сајамског простора у наредних шест дана биће практично изложена целокупна глобална војна индустрија са око 1.300 излагача из 60 земаља, а очекује се скоро 170.000 посетилаца. Српска наменска индустрија у организацији Министарства одбране и компаније “Југоимпорт СДПР” представљена је као никада до сада у УАЕ пошто има један од највећих штандова од чак 1.000 квадрата.

ОДЛУЧЕНО Деа ипак остаје на интензивној, за то ПОСТОЈИ РАЗЛОГ

Поред већ традиционално интересантних сложених борбених система каква је рецимо “Нора – Б52”, пажњу посетилаца највише су привукле премијере. Примера ради, “Југоимпортов” оклопни транспортер “лазар” са новином – интегрисаним лансером за ракету земља-земља АЛАС која је, такође, развијена у Србији.

(ФОТО) НЕМА ВИШЕ МОГА ОЦА! Шабанова ћерка Илда јеца у сузама, пријатељи и колеге пристижу у кућу, али утехе нема!

Petar Vojinovic Foto: Privatna Arhiva

Звезда сајма на српском штанду свакако ће бити беспилотна летелица “алекс” (ALECS – Advanced Light Electric Composit System) компаније “ЕДеПро” која је по први пут овај прототип представила јавности.

ПОКУШАЈ УБИСТВА ПОЛИЦАЈАЦА: Мустафа Хасанбашић осуђен на 14 година затвора

– У питању је беспилотна летелица која комбинује два мода лета – кваткоптер мод (четири вертикалне елисе) за полетање и авио-мод за лет (једна потисна елиса за хоризонтални лет). Врло лако прелази из једног у други мод, што га сврстава у летелице које имају најбоље карактеристике из оба света – дронова и беспилотних летелица које лете хоризонтално.

Користећи ракете развијене такође у компанији ЕДеПРо, једна верзија ове летелице ће имати војну употребу, односно моћи ће да дејствује по циљевима на земљи из лета – објашњава за “Блиц” Петар Војиновић, уредник портала “Танго Сиџ” који извештава са сајма у Абу Дабију.

СВЕДОК ШАБАНОВЕ ПОГИБИЈЕ ПРОГОВОРИО ШТА СЕ ДЕШАВАЛО У АУТУ У КОБНОМ ТРЕНУТКУ: Падао сам у несвест и будио се, НЕ ЗНАМ УОПШТЕ НИ КАКО САМ ЖИВ! Шабанов кум и даље у болници!

Србија се дичи још једном премијером, а то је прва српска летећа бомба са ГПС навођењем.

– Реч је ПГБ-128 – Прецизна планирајућа бомба калибра 128 мм са тандем крилом и целопокретним репним површинама. Ова вођена бомба има масу од 50 килограма и уз помоћ инерцијалног навигационог система (ИНС) са корекцијом ГПС система моћи ће врло прецизно да дејствује на циљ. Највећа могућа прецизност може се остварити коришћењем и опционим инфрацрвеним или ласерским навеђењем на циљ. Наменски пројектовано тандем крило омогућава постизање максималног долета од 20 км са захтевних висина одбацивања – наглашава Војиновић.

(ВИДЕО) АМЕРИКАНАЦ ЗБОГ ШАБАНА ЗАВОЛЕО СРБИЈУ! Пева нашу музику, а овако се опростио од свог идола!

Наравно, ни овај сајам није могао да прође без првог српског борбеног беспилотног хеликоптера “стршљен” .

– Како кажу, у компанији ЕДеПро се тренутно тестирају две верзије хеликоптера – један с електричним погоном који је прошле године успешно прошао тестове ограниченог лебдења и спрема се за први слободан аутоматски лет и други који користи гасно турбински мотор „Фениџ“ који је у потпуности развијен у овој домаћој компанији а крајем месеца га очекују први земаљски тестови – подвлачи Војиновић, и додаје да се Србија полако али сигурно пробија у иновацијама. Српски штанд краси и популарни ракетни систем “шумадија”, такође ЕдеПро пројекат. Овај систем чини и физички највећа ракета земља-земља произведена у Србији Р400 домета готово 286 километара, користи вођење путем инерцијалног навигације уз кориговање путање ГПС-ом.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОБЈАВЉЕН НОВИ СНИМАК ШАБАНОВОГ УДЕСА! Ауто у којем је био певач ПОТПУНО СМРСКАН! Гепек од силине ударца ЗАКУЦАН ЗА ЗАДЊЕ СЕДИШТЕ!

Вулин: Србија заслужила поштовање

Министар одбране Александар Вулин посетио је српски штанд на сајму и потом се састао са шеиком Мохамедом бин Заједом.

Foto: Ministarstvo Odbrane

– На IDEX 2019 су представници свих великих сила, великих компанија. Сви они који имају шта да понуде или купе када је копнена војска у питању налазе се овде. Зато је за нас велика част што је шеик Мохамед бин Зајед отпочео званични део састанака са министрима управо са Србијом. Србија није највећа земља данас на сајму, али је очигледно заслужила поштовање – изјавио је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ ЗА ПОЛИТИКО: Потребан споразум око Косова – У супротном, суочићемо се са КАТАСТРОФОМ!

ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД БАЈАКОВА! Румун изгубио контролу, ПОВРЕЂЕНО ПЕТ ДРЖАВЉАНА СРБИЈЕ!

РЕДИТЕЉ КОКАН МЛАДЕНОВИЋ: Ови протести врло лако могу ескалирати у улично насиље, а то онда може прерасти у ко зна шта!

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
19°
Sun
19°
Mon
12°
Tue
10°
Wed