Pinterest
Друштво Србија

НАШАО 40.000 ЕВРА НА АЕРОДРОМУ И ОДМАХ ИХ ВРАТИО ВЛАСНИКУ: Случај Синише Дабића из Борче доказује да данас још има ПОШТЕНОГ СВЕТА?!

Синиша Дабић (56) из Борче, радник Аеродрома "Никола Тесла Београд", показао је да данас још има поштеног света! Овај добричина пронашао је у суботу на паркингу испред аеродрома торбу са 40.000 евра и лаптопом и вратио их је власнику без секунде премишљања.

НОРВЕШКА: Косово је држава, Русија непријатељ, Србија је у сваком случају на губитку

А заузврат није желео ни један једини евро награде.

Журе и заборављају

Синиша, који већ три деценије на сурчинском аеродрому брине о пртљагу путника, за Информер је испричао како се шокирао када је прошле суботе пронашао торбу са више десетина хиљада евра!

Тога дана, око 13 часова, на паркингу сам наишао на колица за пртљаг и угледао црну торбу и лаптоп. Пошто никога није било у близини, посумњао сам да је неко то заборавио и одмах сам их узео. У торби, која је била откопчана, били су новчаник пун пара, пасош и лична карта. Одмах сам позвао полицију, а они власника торбе. Људи на аеродрому увек журе да се пријаве за лет, па трче до шалтера и често им се деси да на колицима којима возе ствари нешто забораве. Углавном остављају телефоне, ташне, кључеве, али оволико пара још нико није заборавио – објашњава Дабић.

БИЋЕ ПАПРЕНОГ УДАРАЊА ПО ЏЕПУ: Возачи, ово су нове измене Закона о безбедности саобраћаја! Ево колико ће вас сада коштати прекршаји!

Према његовим речима, полиција је убрзо нашла човека који је изгубио торбу и потом су га одмах позвали да дође на аеродром.

– Заборавни путник је Србин гастарбајтер, човек средњих година који је допутовао из Норвешке са супругом. Чим ме је видео, потрчао је до паркинга и почео да ме грли. Видело се да је успаничен и збуњен. Дрхтао је и није могао да верује да му је торба пуна новца управо враћена. Па ја толики новац у животу нисам видео! Захваљивао ми је много пута и у колима пребројао новац. Затим се вратио и почео да наваљује да ми да награду, међутим, мене новац не занима – каже он.

Чист образ

Како тврди овај поштени и скромни човек, никада не очекује да га неко части, а за свој новац сматра само оно што сам заради.

ПРИЧА О КОЈОЈ ПРИЧА СРБИЈА: Ко је уствари Милан Јевђић – ФОЛИРАНТ ИЛИ МУЧЕНИК?

– Никада не бих узео ниједан динар који припада неком другом. Имам колико имам. Једноставно сам такав и најважније ми је да ми образ буде чист, а сан миран. Замислите да је тај човек то одвајао за стан или за своју децу. Не кријем да ни моја ситуација није сјајна, немам много новца, али све моје богатство је моја породица. Чак ми ни рођена деца и жена нису рекли да је требало да узмем тај новац. Једноставно, поштење и скромност у мојој породици се подразумевају – прича Дабић и поручује да не зна зашто су сви толико изненађени његовим поступком, кад би то, каже урадио сваки васпитан човек.

Додатно ради да би зарадио

Синиша тренутно свој годишњи одмор проводи радно у свом воћњаку. Каже, додатни посао му је неопходан како би зарадио новац за живот.

(ВИДЕО) СНИМАК КРАЂЕ О КОЈОЈ ПРИЧА ЦЕО БАЛКАН: Да ли је могуће да се ово десило, многи мисле да је све НАМЕШТАЉКА!

– Код мене нема одмора! Сваки дан, чак и када не идем на посао, устајем рано и идем да обрезујем и гајим јабуке, шљиве и кајсије. То мало земље коју су ми оставили родитељи у наследству користим како бих додатно зарадио док ми деца не стасају и почну да зарађују – искрен је Дабић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПУЦЊАВА НА ДУШАНОВЦУ: Убијен 39-годишњи мушкарац

(ФОТО+ВИДЕО) ХАОС У СОЛУНУ:Барикаде анархиста на универзитету,сукоб с полицијом

Рак плућа – за аларм

Турска обећава: Одговорићемо на санкције САД, али не као Русија

(ВИДЕО) Ђука никад оштрије о Зорани Михајловић: Сменити је са места министра, да се више ништа не пита у држави!

ДВЕРИ ТРАЖЕ ХИТНО ХАПШЕЊЕ: Зашто је Угљанин још увек на слободи?

СУТРА JE 12 ГОДИНА ОД СМРТИ МИЛОШЕВИЋА: Сахрањен је без опела и почасти, а оно што је рекао полицајцу који га је хапсио и данас се препричава

Извор: Инфоремр

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun