Информер
Друштво Србија

НАСАМАРЕНИ ВОЗАЧИ УПОЗОРАВАЈУ: Лажни пресретач нас пељеши ! Има одличну причу и неку значку, полицијске блинкере и сирену!

Лажни пресретачи харају Србијом и пељеше возаче, упозоравају за Курир оштећени грађани, док се исто обавештење преноси и на друштвеним мрежама.

Ови „лажњаци“ најчешће оперишу на Ибарској магистрали, неким деоницама ауто-пута, а казне углавном наплаћују око 40 евра.

(ВИДЕО) ЗБОГ ЊЕ ЈЕ МАРКО НОКАУТИРАО СТАРЦА: Ана Марија до детаља испричала шта је преживела тог дана

– На Ибарској магистрали, а вероватно и по ауто-путу и ко зна где још, хара лажни пресретач, лик вози џип „ауди Q7“ регистарске ознаке БГ 1187ИВ. Мени је узео 40 евра на Рушњу и сазнао сам да се „ауди“ води на физичко лице. Има одличну причу и неку значку, полицијске блинкере и сирену. Ја сам насео, али не дај боже да га видим опет – једна од порука на Фејсбуку.

ДРАМАТИЧНО У КРАГУЈЕВЦУ: Деца виђенијих људи на удару хулигана! Грађани најављују да ће се сами организовати и бранити!

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић каже за Курир да су жртве лажних пресретача најчешће странци, а да те послове воде криминалне групе из Бугарске и Румуније.

– Дешава се да и наши грађани буду на мети превараната. Уколико возачи посумњају да их је зауставио лажни пресретач, најбоље је да позову дежурну службу полиције, да издиктирају регистарски број и питају да ли то возило припада МУП. Уколико у полицији кажу да не припада, онда да пријаве да се то лице представило као пресретач. Најбољи савет је да се поштују саобраћајни прописи, онда нема разлога да вас било ко заустави – каже Окановић.

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ ЈЕЛИЦЕ ДАБОВИЋ: Тренер Партизана је покушао да ме силује!

Он потврђује да је проблем с лажним пресретачима познат државним органима, те да је велики број таквих криминалаца откривен и процесуиран. Питања о овоме упутили смо и МУП, али до закључења броја нисмо добили одговор.

(ВИДЕО) МУЖ БЕСОМУЧНО ТУКАО ЖЕНУ НАСРЕД УЛИЦЕ: Појавила се група мушкараца, а онда га је ГРОМ ПОГОДИО

Модели преваре
Симулирају квар, па отимају новац

Дамир Окановић каже да стране криминалне групе које харају српским путевима имају више модела за превару:

(ФОТО) ПЕВАЧУ ЖИВОТ У ХАОСУ: Ацо Пејовић у полицији! Са лажног профила преварене 4 жене!

– Поред лажних пресретача, често се представе и као породица којој се дете разболело, па им хитно треба новац, а немају готовину. У замену за паре нуде злато, накит и неке драгоцености, а у ствари уваљују бижутерију. И још један модус – симулирају квар на неком возилу и кад неко стане да помогне, друга група која оперише приђе возилу хуманог возача и покраде све са седишта, новац, телефон.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ВЕЛИКО „ДА“ ИЛИ „НЕ“! Једно од ова три имена ће убудуће носити Македонија!

(ВИДЕО) ДИМИТРИЈЕ НИЈЕ ДОЧЕКАО МАТУРУ: Имао је 17 година када су га Албанци мучки убили усред Грачанице!

ЧЕКА НАС ЧАК 55 ПАКЛЕНИХ ДАНА! Стручњаци упозоравају: Спремите се за БЕСАНЕ НОЋИ

ИМА ЛИ КО ЈАЧИ?! Путин презадовољан: Русија добија нове подморнице са ПОДВОДНИМ НУКЛЕАРНИМ ДРОНОВИМА!

НАТО од данас патролира небом Црне Горе

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu