Фото: energovg.rs
Економија Србија

НАПЕТО У “ЕНЕРГОПРОЈЕКТУ”: Већински власник тражио смену генералног директора

Доброслав Бојовић је за новог директора ове фирме предложио инжењера Стојана Чолакова, уместо Владимира Миловановића, који је тренутно на челу.

Доброслав Бојовић, већински власник „Енергопројект холдинга“, упутио је данас захтев Надзорном одбору те компаније да, у најкраћем року, смени досадашњег генералног директора компаније Владимир Миловановић, сазнаје Танјуг.

Он је, према Танјуговим информацијама, упутио данас писмо председнику Надзорног одбора „Енергопројект холдинга“ Анђелку Ковачевићу, у којем захтева да се у Миловановић разреши са места генералног директора холдинга и да се на његово место именује инжењер Стојан Чолаков.

Бојовић, односно његова компанија „Напред развој“ и фирме које заједницки делују, у понедељак 31. јула, званично је постао већински власник „Енергопројекта“, пошто је Централни регистар за хартије од вредности закључио понуду за преузимање 16,63 одсто акција.

То, заједно са 35,38 одсто акција компаније, које је Бојовић већ поседовао, чини чини већински пакет од 52,01 одсто акција, а Бојовића је од појединачно највећег акционара постао већински власник грађевинског гиганта.

Уназад неколико месеци, од како је Бојовић ушао у процес преузимања пакета акција са којим постаје већински власник, менадзмент Енергопројекта настојао је да осујети његов план, а директор Миловановић изјављивао је да је реч о „непријатељском преузимању“ компаније, иако је Бојовић и у том тренутку био један од власника, мада не већински.

У јавност су из те компаније пуштане информације на штету Бојовићевог угледа и кредибилитета, попут оних да су његова друга предузећа у губицима, те да је судбина Енергопројекта у рукама таквог човека веома неизвесна.

Миловановић је такође недавно рекао, како су пренели медији, да ће бити последњи који ће продати своје акције, да би, у понедељак и он и менаџмент  продали своје акције Бојовићу.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Терористи поново гађали руску амбасаду у Дамаску

БОРИС ТАДИЋ ХРВАТИМА ПОКЛОНИО ДЕО СРБИЈЕ! Ево како је бивши председник КОМАДАО СРБИЈУ!

Српски добровољци НАЛУПАЛИ УСТАШЕ: неутралисан хрватски одред у Украјини (ФОТО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri