Драгослав Космајац (Фото: Јутјуб)
Србија Хроника

„НАЈВЕЋИ ДИЛЕР НА БАЛКАНУ“ НЕВИН: Драгослав Космајац ослобођен оптужби!

Бизнисмен Драгослав Космајац ослобођен је данас у Вишем суду оптужби да је двојицу геодета подстрекавао на злоупотребу службеног положаја. Космајац је ослобођен због недостатка доказа, а истом пресудом оптужби су ослобођене и геодете Драги Милидраг и Милан Рапаић.

ОТКРИВАМО КАКО ЈЕ ВОЈСКА СПРЕЧИЛА ШПИЈУНИРАЊЕ: Српски авиони јурили стране беспилотне летелице

Суд је такође укинуо раније изречену меру којом је Космајцу након хапшења 9. новембра 2014. привремено заплењено двадесетак локала у Београду, о којима се старала Дирекција за управљање одузетом имовином.

Ово је првостепена пресуда на коју Више тужилаштво може да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

Космајцу се судило због оптужби да је утицао на другу двојицу оптужених, Милана Рапаића и Драга Милидрага, да на његово име упишу 7,5 ари државног земљишта у Малом Мокром Лугу. Милидраг је био ангажован у приватној фирми која је имала уговор са Републичким геодетским заводом да изради катастар непокретности за општину Звездара, где Космајац живи.

ОНИ СУ ДОЖИВЕЛИ ЧУДА У МАНАСТИРУ КОД ЛЕСКОВЦА! Милош пао у кому после саобраћајке, а онда је дошао овде! СВЕТЛАНА УМРЛА, ПА ОЖИВЕЛА КАД СУ ЈОЈ ДАЛИ СВЕТО УЉЕ!

Рапаић, геометар, наводно је посредовао да се Милидраг и Космајац упознају. Тиме је, према наводима оптужнице, држава Србија оштећена за 95.000 евра.

У завршним речима на суђењу Космајцу одбрана је затражила ослобађање, негирала наводе оптужнице и нагласила да поступак никада не би дошао у ову фазу да на оптуженичкој клупи није Космајац. Одбрана тврди да су сви сведоци објаснили да је било на десетине хиљада грешака приликом израде катастра непокретности и да су све исправљене у редовном раду, те да није чуо да је још неко процесуиран због исте ствари као бизнисмен са Звездаре.

РУСИЈА ЧЕКА НАПАД: Путин дигао црноморску флоту, борбена готовост на највишем нивоу

Космајчеви адвокати су подсетили на вештачење које је потврдило да земља због које се суди Космајцу никада није ни припадала држави и да им је остало нејасно о каквој штети по државу говоре тужилаштво и правобранилаштво.

Тужилаштво, међутим, сматра да докази потврђују наводе оптужнице да је Космајац утицао да се на његово име незаконито упише земља.

АЛАРМ НА ЗАПАДУ: Вучић добио позив и одлази у Москву на…

Тужитељка Татјана Секулић, која је завршну реч прочитала у име тужиоца Слободана Нешовића, који је водио предмет, у завршној речи је рекла да су сви изведени докази потврдили наводе оптужнице да је Драго Милидраг узео учешће у комисији која је касније решила да обрише сукориснике са спорне парцеле и упише Космајца као јединог корисника. Она је навела и да су Космајац и Милидраг рекли да се не познају, али да је Милидраг имао Космајчев број телефона уписан у именик као „космонаут“.

– Тужилаштво предлаже да се окривљенима изрекне казна затвора не мања од минималне законске казне и да мера забране напуштања боравишта и јемство остану на снази до правоснажног окончања – рекла је тужитељка.

НАЈОПАСНИЈИ УБИЦА ПОБЕГАО ИЗ ЈСО: Неславна прича Сретка Калинића кога је један регрут малтретирао док овај није побегао!

Драгослав Космајац је, иначе, у фокус јавности доспео 2014. године, када га је на конференцији за новинаре као највећег нарко-дилера на Балкану означио Александар Вучић, тада премијер Србије.

Космајчево име помиње се у Белој књизи криминала, где је повезиван с бројним кривичним делима, премда никада није осуђиван. Након хапшења, Космајац је био и под истрагом за утају пореза, али је та оптужница одбачена.

„Уништено ми је три године живота“

У својој завршној речи Космајац је рекао:

„Захваљујем се суду што ми је дозволио да докажем истину, да докажем да нема кривице. Жао ми је што ми је уништено три и по године живота. Надам се да ће суд донети праведну одлуку“, рекао је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Путин неће дозволити војни удар на Србију

(ВИДЕО) ХРВАТИ СЕ ОКУПИЛИ НА ДАН НДХ: Окупљени припадници ХОС-а узвикивали усташки поклич „За дом спремни!“

ЈОВАНОВ: Јеремићу је сваки кактус у Аризони важнији од Србије!

ОНИ СУ ДОЖИВЕЛИ ЧУДА У МАНАСТИРУ КОД ЛЕСКОВЦА! Милош пао у кому после саобраћајке, а онда је дошао овде! СВЕТЛАНА УМРЛА, ПА ОЖИВЕЛА КАД СУ ЈОЈ ДАЛИ СВЕТО УЉЕ!

Прети ли сукоб Русије и САД у Сирији

Извор: Блиц/Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue