Информер
Свет

НАЈВЕЋА ЗАВЕРА ПРОТИВ РУСИЈЕ ИКАДА! Тровање двоструког шпијуна је – ИЗМИШЉЕНО?!

Кремљ сумња да је случај "Скрипал" фабрикован због низа нелогичности. Највећа непознаница је то како су агент и његова ћерка живи ако су, како Британци кажу, отровани најсмртоноснијим нервним агенсом .

Тровање бившег двоструког руско-британског шпијуна Сергеја Скрипала (66) и његове ћерке Јулије (33) у Британији је измишљено, сумња званична Москва. Кремљ наводи да је у том случају сувише нелогичности, од којих је највећа та да су обоје живи иако су, како Британци тврде, отровани „најсмртоноснијим нервним агенсом“.

Руски медији наводе да министарство спољних послова у Москви сматра цео случај „Скрипал“ фабрикованим због низа сумњивих околности из којих је јасно да Британија нешто скрива.

(ВИДЕО) ШОКАНТАН ИЗВЕШТАЈ ИЗРАЕЛСКОГ ОБАВЕШТАЈЦА: Путин је развио СУПЕРОРУЖЈЕ, НАТО је бескористан, ЕВРОПА МОРА ДА ПРЕГОВАРА С РУСИЈОМ!

– Ако су Скрипалови отровани, како Британци тврде, најсмртоноснијим нервним агенсом „новичок“, како су онда и даље живи? Како су се полицајац, који је такође био заражен јер је први дошао на место инцидента, и Јулија опоравили, а Сергеј још није? Који су им противотров дали и како су га имали одмах, на месту инцидента – само су нека од питања која бацају сенку на цео случај.

Сумњу подстиче и то што ни после месец дана нико није видео Сергеја и Јулију Скрипал, нити су у медије процуреле њихове слике из болнице, што се обично догађа у свим другим случајевима. Такође, руским представницима из амбасаде у Лондону није дозвољено да их посете, иако су Скрипалови званично и даље руски држављани, а забрањен је приступ и њиховим рођацима.

Према наводима руског министарства спољних послова, Британија је одбила да проследи Москви узорке наводног нервног агенса, што само још више иде у корист теорији да га није ни било.

– Помоћу чега је Британија утврдила да је у питању баш нервни агенс А-234, звани „новичок“, и како је дошла до тога да је он потекао из Русије? Британија на својој територији такође развија хемијске отрове, међу којима исте и сличне А-234 – тврди руско министарство.

Званичници у Москви тврде да је у цео случај умешана и Француска.

БИО ЈЕ ТОЛИКО СИРОМАШАН ДА НИЈЕ ИМАО ШТА ДА ЈЕДЕ: Мирко је Пижона и Дару из Жикине династије учио да возе! ПРВО СЕ ЈАВЉАО НА ТЕЛЕФОН, А ЕВО КАКО ЈЕ ДОШАО НА ТВ

– Французи активно учествују у истрази, о чему нико није обавештен. Они узимају узорке, раде анализе и ко зна шта још – истичу надлежни у Русији.

Осим тога, убрзо након наводног тровања Скрипалових, догодила се још једна мистерија – убијен је руски олигарх Николај Глишков, и то под неразјашњеним околностима. Британски истражитељи навели су да је задављен, али насилног уласка у његову кућу у Лондону није било. До данас нису откривени ни починиоци тог злочина.

Додатно, у петак је британска полиција упала у руски путнички авион „Аерофлота“, који је слетео на лондонски аеродром „Хитроу“ са московског „Шереметјева“. Путници су избачени из летелице, а британска полиција је захтевала да и цела посада напусти авион због претреса. Капетан је одбио да изађе, будући да према свим законима има обавезу да присуствује претресу да би се уверио да нико неће подметнути нешто, али су Британци инсистирали да и он оде. Након неколико сати, тек кад се на „Хитроуу“ појавио руски конзул, полиција је одобрила капетану да остане у летелици током претреса.

Та два случаја – убиство Глишкова и насилни претрес путничког авиона, руске власти повезују са британском завером која је почела тровањем Скрипалових.

ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ СЕ ЕМОТИВНОМ ПОРУКОМ ОПРОСТИЛА ОД МИРКА АЛВИРОВИЋА: Част је била познавати великог професионалца!

– Провокација у Салсберију, убиство Глушкова и претрес руског авиона део су истог ланца. Проучићемо га пажљиво, али један закључак већ може бити донет: Британци се у овој ситуацији понашају невероватно неодговорно – навео је руски амбасадор у Лондону Александар Јаковенко.

Он је истакао да је руско министарство спољних послова послало 14 питања Британији у вези са случајем „Скрипал“, на која хитно тражи одговоре. Такође, подсетио је да је руски председник Владимир Путин обећао да ће, уколико Лондон настави са насилничким понашањем, увести детаљне претресе сваког британског авиона који слети на територију Русије. Он је понудио и да плати да рођак Скрипалових посети отрованог шпијуна и његову ћерку у болници.

Иначе, Сергеј и Јулија Скрипал отровани су 4. марта у Салсберију. Нађени су на клупи у центру града, она без свести, а он у полусвесном стању. Одмах су превезени у болницу, након чега их нико није видео. У петак је јављено да се Јулија опоравила, али да је њен отац још у тешком стању.

Нека од руских питања у вези са Скрипаловима

(ФОТО) СКАНДАЛ! КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД?! Комуналци у Пироту ЗАБЕТОНИРАЛИ све рупе у дрвећу!

– Зашто је руском конзулу забрањен приступ руским држављанима, којима је здравље угрожено на британској територији?
– Које тачно противотрове и у којем облику су жртве добиле?
– Како су британски доктори добили те противотрове на месту инцидента?
– По којем основу је Француска укључена у истрагу инцидента у којем су руски држављани повређени?
– Какве везе Француска има са инцидентом који укључује два руска држављанина на територији Британије?
– Који британски закони дозвољавају уплитање стране државе у интерну истрагу?
– На основу чега је утврђено да је супстанца коришћена у Салсберију руског порекла?
– Да ли је Британија преконтролисала узорке хемијског агенса за који британски представници тврде да је „новичок“?
– Да ли се узорци хемијског агенса истог типа као „новичок“ или неки слични томе развијају у Британији?

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ О КОМЕ ЈЕ РЕЧ! Препознајете ли нашу певачицу са слике?

Дроновима прошверцовали телефоне за 80 милиона долара

Србија је одлучила: Ово је сада решење за Косово

(ВИДЕО) ШОКАНТАН ИЗВЕШТАЈ ИЗРАЕЛСКОГ ОБАВЕШТАЈЦА: Путин је развио СУПЕРОРУЖЈЕ, НАТО је бескористан, ЕВРОПА МОРА ДА ПРЕГОВАРА С РУСИЈОМ!

Извор: Информер.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
18°
Thu