Pixabay
Свет

Најужаснији снимак икада: Мајка плаче над телом сина кога су трговци органима ставили у ковчег са ледом! Одмах их је стигла освета

На свету се преко милион људи налази на листама чекања за трансплантацију органа, а очигледно је како је потражња за здравим органима све већа, посебно уз медицинске напретке на том подручју.

(ВИДЕО) ЉУБА ШИПТАР ОТКРИВА ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ АРКАНОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ! Рекао ми је: Данас сам најсрећнији човек! 5 МИНУТА КАСНИЈЕ ЈЕ УБИЈЕН

Трговина органима је велики проблем у целом свету. Колико год да се државе труде да то спрече, чини се да њихови напори никако не могу да уроде плодом. Колико је ова ситуација озбиљна, показује управо и овај снимак који је забалежен у Кини.

На њему се види како група људи пресекла ланац трговине органима у свом крају и како су ухватили чланове криминалне групе. Одмах су почели да их туку, а само неколико корака даље откривен је прави хорор.

Наиме, жена је отворила ковчег који је припадао овим криминалцима и у њему је пронашла тело свог сина које је било покривено комадима леда.

Сцена је и више него потресна, а ово само показује на који начин ови људи обављају своје мутне послове и како тела одржавају у свежем стању док не стигну на одредишта где ће им бити повађени органи и продати на црном тржишту.

Осим што многа деца, па и одрасли људи буду киднаповани због продаје органа, има и оних који су приморани да због сиромаштва продају своје органе како би прехранили породице.

МОНСТРУМ СИЛОВАО ДЕВОЈЧИЦУ 8 ГОДИНА: Када су их инспектори суочили, са 3 речи је објаснио да се не каје и да нема душе

Pixabay

ТРАГЕДИЈА ОД КОЈЕ СЕ СЛАВНИ ФУДБАЛЕР НИКАД НИЈЕ ОПОРАВИО: Супруга Предрага Мијатовића открила детаље о његовом преминулом сину Андреју

Велики проблем за цео свет

На свету се преко милион људи налази на листама чекања за трансплантацију органа, а очигледно је како је потражња за здравим органима све већа, посебно уз медицинске напретке на том подручју, преноси еxпресс.хр.

Чињеница је да несразмерност у светском богатству, односно сиромаштву погодује развоју црног тржишта у којем људи свакодневно ризикују свој живот и здравље како би зарадили на својим органима, а понекад су на то присиљени и против своје воље.

Најчешће се ради о трговању органима попут бубрега и јетре. Према подацима УН-а, такво се „трговање“ одвија у три категорије.

У првој је криминална трговина, у којој препродавци варају или присиле своје жртве да се одрекну органа. У другој они дају свој формалан пристанак, али су преварени јер нису плаћени или им је плаћено мало, док се у трећој налази рањива група, попут имигранта, јефтине радне снаге, бескућника или необразованих којима се органи узимају насилно, уз претњу или чак и без њиховог претходног знања – уз отмицу и успављивање.

ЕВРОПА ПОД СНЕГОМ, У СРБИЈИ ПРОЛЕЋЕ Да ли је ово доказ да нас ХАРП уништава?!

ВРЕМЕ РАДИ ЗА СРБИЈУ: Приштински сепаратисти суочени са све очигледнијим пропадањем пројекта лажне косовске државе!

Шокантне чињенице о продаји органа

Илегална препродаја органа чини од пет до десет посто свих трансплантација бубрега ширем света. Према Светској здравственој организацији, илегална препродаја бубрега нарасла је до те мере да се сваке године обави око десет хиљада операција органима са црног тржишта.

Цене варирају у зависности о дела тела. На пример, цена срца на црном тржишту може да постигне цену од 13 милиона евра. Узима ли се срце из здравог човека – тада она значи сигурно смрт за донора органа.

Према надлежним светским органима, типичан донор је мушкарац стар 28,9 година с годишњим приходом мањим од 52.000 динара, док је типичан прималац органа с црног тржишта мушкарац стар 48,1 годину с годишњим приходом од 5.700.000 динара. Цена органа, складно све већој потражњи и порасту епидемије модерних болести попут дијабетеса и цирозе, у сталном је порасту.

Највећа илегална тржишта органа проширила су се из подручја Азије на делове Блиског истока, источне Европе, Јужне Африке, Латинске Америке и САД-а.

Чак се и на „еБаyу“ појављују огласи за продају органа. Трговци органима у Кини оглашавају своје услуге под паролом „Донирајте свој бубрег, купите нови иПад!“.

КОНАЧНО СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ 3Д РЕКОНСТРУКЦИЈЕ: Несумњиво утврђено да је Јелена мртва донешена на насип!

Pixabay

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОЧЕК ГУЈОНА НА КИМ: И на француском кад прича, ја га разумем!

ПОСЛАНИЦИМА ВЕЋЕ ПЛАТЕ У 2018: Ево за колико ће им се повећати зараде!

Руски одговор: Небо се затвара за америчке авионе

Извор: Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu