ВИДЕО Занимљивости

Најуверљивији докази о постојању путника кроз време (ФОТО/ВИДЕО)

Ако је веровати британским научницима, око 2100. године ће телепортација и путовање кроз време бити део наше стварности, за оне који то доживе.

Група физичара с Краљевског колеџа у Лондону и Универзитета у Гласгову предвиђа како би времеплов могао бити легитимно могућа ствар кроз 85 година, док би телепортација око 2080. године могла бити још један од начина транспорта.

Шта ако путовање кроз време већ постоји и људи су му већ сведочили? Управо о томе говоре ови историјски записи и фотографије, који се наводе као најуверљивији докази постојања путника кроз време.

1. Хотел који је напросто нестао

Случај о коме се доста писало у медијима догодио се у октобар 1979. године. Тада су се два британска брачна пара возили кроз Француску како би стигли до свог одредишта за летовање – Шпаније.

Ти су људи, са стабилним пословима и без икаквих необичних догађаја у дотадашњем животу, касније изјавили да су преноћили у занимљивом хотелу који је уређен у ретро стилу. Након одмора на повратку кући опет су пожелели тамо преспавати, но премда су га сатима тражили, никако га нису успели наћи. Све фотографије које су направили током боравка у хотелу су испале потпуно црне, чак и оне с негатива, док су све друге биле потпуно нормалне.

2. Испред свог времена

У виртуалном музеју „Бралорне Пионер“ једна од фотографија привукла је највише пажње. Мушкарац с фотографије одскаче својим стилом одевања од остатка групе људи. Фотографија је настала 1940. године, а мушкарац носи фини џемпер и преносни фотоапарат, што се није могло наћи у оно време. Коментатори фотографије су закључили како је ово први пут да имају доказ о „путнику кроз вријеме“, јер ниједног другог објашњења нема.

3. Откуд модеран сат у запечаћеној гробници?

Мини ручни сат стар око 100 година пронађен је у запечаћеној кинеској гробници старој 400 година. Сат је показивао 10:06. Научници су поприлично сигурни да је сат током ранијих ископавања неким чудом завршио унутар гробнице династије Минг.

4. Како су могли нацртати диносаурусе?

Камење из Ица у Перуу пружило је нову мистерију за научнике. Наиме, Јавиер Цабера прикупио је 1100 већих или мањих изрезбарених глатких андезита. Резбарије на камењу настале су између 500. и 1500. године пре Христа. Неке резбарије приказују порнографску културу Инка, неке њихова божанства, а опет други показују запањујућа постигнућа, попут успешне хирургије мозга. Највише пажње привукли су прикази различитих врста диносауруса, чија су физичка обележја верно приказана.

5. Жртва несреће

Средином јуна 1950. човек у раним 30-им годинама, одевен као да је из 19. века. Он је био дезорјентисан и збуњен, а људи су га пронашли на улици те га упутили на полицију. Рекао је како се зове Рудолпх Фентз, а уз њега су пронађени бронзани „токен“ за пиво, рачун за бригу о коњу и прање кочије, писмо из 1876., а све то без икаквог трага старења, као да је директно допутовало из 1876. у 1950. Потрага за његовим идентитетом резултирала је открићем како је реч о човеку који је 1876. нестао без трага. Ускоро је завршио под точковима аутомобила и умро, а цела мистерија никада није добила објашњење.

Погледајте видео са још десет случајева путовања кроз време:

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БЕСНЕ ПОЖАРИ У ЗЛАТИБОРСКОМ ОКРУГУ: Због јаког ветра ватра код Ариља, Чачка, Горњег Милановца

Карлеуша и Брнабићка предводиле геј параду (ФОТО/ВИДЕО)

ВУЧИЋ: Декларацијом штитимо српски језик и писмо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon