ВИДЕО Друштво Србија

Најстарији ски-центар у Србији одлази у историју (ВИДЕО)

Пред нама је скијашка сезона, aли скијања неће бити на стазама "Добре воде" на планини Гоч. После скоро четири деценије, то скијалиште је избрисано из туристичке понуде српских ски-центара. Комплетна инфрастуруктура скијалишта завршила је на лицитацији као старо гвожђе, за поравњање дугова бившим радницима Скијашког клуба "Гоч".

После судских пресуда, од најстаријег ски-центра у Србији остали су само архивски снимци и фотографије хиљаде деце који су на овим стазама направили прве кораке.

ХОРОР НАДОМАК ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ: Девојка изодена ножем, извађена јој слезина, а све због јакне

„Скијама сам прешао километре и километре по Гочу. Сумњам да ћу моћи икада више, имајући у виду цене на Копаонику“, каже Слободан Ђуровић.

На ски-стазама „Добре воде“ остали су само трагови камиона којима су отпремљени стубови жичара. Избрисане су и из понуде Туристичке организације Краљево.

(ВИДЕО) ЦРНА ГОРА ОВО НЕ ПАМТИ, ВЕТАР И ВОДА НОСИЛИ СВЕ ПРЕД СОБОМ! Таласи на мору огромни, а удари југа достижу 100 километара на сат!

„У овом тренутку принуђени смо да урадимо тако нешто с тим што ћемо покушати да Гоч представимо као дестинацију где деца могу да се санкају, грудвају и праве Снешка Белића. На жалост не могу да се скијају, могу, али као на сваком брду овде поред Краљева“, напомиње Игор Тешић из Туристичке организације Краљево.

ОВО ЈЕ ПРАЉКОВО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Било је запечаћено до његове смрти, ево шта је написао

У локалној власти у Краљеву кажу да су били беспомоћни да више ишта ураде за скијање на Гочу.

„Када неколико мандата уништава ту планину мислим да је недовољно времена да решите све проблеме. Наравно ми ћемо на томе радити и очекујемо да ћемо за пар година имати боље резултате и да ће Гоч поново оживети. Уколико буде заинтересованих инвеститора који су спремни да уложе новац на Гоч, ми ћемо их дочекати раширених руку“, напомиње градоначелник Краљева Предраг Терзић.

ПРАЉАК ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ, СВЕ ЈЕ ИЗРЕЖИРАНО: Теорије завере о самоубиству осуђеног ратног злочинца

Ски-центар „Добре воде „на Гочу 80-их година саградила је група ентузијаста предвођена Краљевчанином Милошем Миленковићем.

Осим Дома са 80 лежаја, направљене су две ски-стазе, постављени лифтови и успињаче са 100 седишта. Све то, завршило је као старо гвожђе за поравњање дугова бившим радницима Смучарског клуба „Гоч“.

НОВИ ДЕТАЉИ СУРОВЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ У НОВОМ САДУ: Страдао због фудбала?! Убиство Марка Маркуша уговорено у селу Станишићи у Републици Српској!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милица Заветница ошинула по Кокану Младеновићу због блаћења српског народа

Вучић: Кључно да задржимо младе у земљи

БАНЕ ТРИФУНОВИЋ: Саша Јанковић није способан да води ниједан покрет – ЧИСТО СУМЊАМ ДА ЈЕ ОН ОПОЗИЦИЈА!

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon