Pixabay
Србија Хроника

НАЈМРАЧНИЈА ПРИЧА У СРБИЈИ: Како смо откриле да отац СИЛУЈЕ СВОЈЕ ДЕТЕ ОД 6 ГОДИНА!

Занемиравање деце јесте вид насиља над децом

Ако ухапсе Вучића, Србија са војском улази на Косово!

За годину дана у општини Медвеђа забележене су само две туче вршњака у којима су посредовали надлежни у Центру за социјални рад, али зато има спорадичног силовања и насиља у породици где понајвише трпе деца, будући да се у екстремним ситуацијама измештају у хранитељске породице и одвајају од свог природног окружења.

Горштаци у подпланинској Медвеђи су часни и поштени људи а живот са другим нацијама научио је на толеранцију.

ВУЧИЋЕВА НАРЕДБА ПОВОДОМ ПОСЕТЕ КОСОВУ: Војска Србије, полиција и БИА одмах да прекину сваку комуникацију са косовском полицијом и Кфором! ОДЛУКА ВЕЧЕРАС

ТОЛЕРАНЦИЈА

– Недвано смо имали два сукоба, две туче, један између деце српске, друга између деце српске и албанске националности, узраста од 7 до 8 година, у оба случаја. Све се мирно завршило захваљујући родитељима, посебно оцу који је повреду своје девојчице схватио као незгоду и на тај начин спречио даљу ескалацију сукоба – објашњава педагог Наташа Љубеновић из овог центра.

Занемаривање деце у породицама овде такође подводе под насиље над децом, па се у маленој Медвеђи често срећу са таквим случајевима. У овој години било је четири до 5 пријава, а тренутно се интензивно ради са двема породицама.

Вучић неће да се састане са Тачијем, неизвестан и даљи наставак дијалога

ЗАНЕМАРИВАЊЕ ДЕЦЕ

– Када проценимо да су родитељи занемарили родитељску дужност и када су занемарене дечје потребе, радимо са том породицом, упозоравамо родитеље на вршење родитељског права у циљу да родитељске компетенције подигну на виши ниво. Уколико проценимо да је то немогуће, онда вршимо измештање деце из таквог окружења и смештамо их у хранитељске породице – додаје педагог Наташа Љубеновић.

Занемиравање деце јесте, објашњава, вид насиља над децом.

– То је психолошко насиље. Имали смо случај и физичког насиља и сексуалног насиља над децом од стране родитеља. Децу смо одмах изместили и збринули у адекватне хранитељске породице – додаје.

(ФОТО) ДОКАЗ ДА ТАЧИ ЛАЖЕ Стигао мејл који показује да је Вучић у опасности ако само крочи на Газиводе!

ОТАЦ ГОДИНАМА СИЛОВАО СВОЈЕ ЋЕРКЕ

У том смислу познат је случај девојчице коју је отац годинама силовао, од њене 6. године, а овај инцест откривен је захваљујући управо заједничком раду Наташе Љубеновић и психолога Марије Анђелић.

– Реч је о стравичном случају где је отац силовао своју ћерку од 6. године њеног узраста, а дете је признало то са 9 година, што је на крају потврђено тек на другом лекарском прегледу – причају Љубеновићева и Анеђеловићева.

ЕКСПЛОЗИЈА ПОТРЕСЛА КАЛУЂЕРИЦУ: Бачене две ручне бомбе, оштећене две куће

Радило се о проблематичној породици у којој је отац живео са двема ћеркама. У таквим породицима социјални радници раде упутнике и он је, заправо, био пресуђујући, мада су оне годинама сумњале да је млађа ћерка сексуално злостављана, не знајући тада да је исто преживела и старија ћерка која је већ била смештена у хранитељској породици.

– Радиле смо један упутник, а пре упутника смо биле врло сумњичаве. На основу добијеног одговора приметиле смо да су наше сумње оправдане. Затим смо интензивније радиле с њима да би се девојчица отворила. Први пут када смо с дететом обавиле разговор, она је нама признала. Водиле смо је код лекара, али он није могао поуздано да потврди да је дошло до силовања. Како смо и даље сумњале, наставиле смо да пратимо породицу – причају.

ОГЛАСИО СЕ КАРАЂОРЂЕ СУБОТИЋ НАКОН ЕКСПЛОЗИЈЕ Мој брат је истрчао у гаћама, Чабаркапа је бомбу наменио нама

После две године, а након додатних усмених сазнања из хранитељске породице у коју смо већ раније сместиле старију девојчицу, поново смо урадиле упитник, поново одвеле дете код лекара који је овога пута констатовао силовање и повређивање детета – додају.

Чак и њихове колеге из Београда су на основу одговора из упитника биле потпуно сигурне да је реч о дугогодишњем сексуалном злостављању.

НИШЛИЈКА ЈЕ ИЗГОРЕЛА КАДА ЈОЈ ЈЕ ЕКСПЛОДИРАО ПУЊАЧ ЗА ТЕЛЕФОН! Поштујте ова ЗЛАТНА ПРАВИЛА и спречите трагедију у вашем дому!

– Одмах су нам наредили да девојчицу изместимо из породице, али ми смо им јавиле да смо то већ учиниле – наглашавају Наташа Љубеновић и Марија Анђелић.

ЛЕЧЕЊЕ ТРАУМА

Уследила је нова битка – лечење траума код девојчице. Две службенице Центра су пажљиво бирале хранитељску породицу, па је мала постала више него пријатељ са хранитељком и другарица са децом хранитеља.

ЖИВОТНА ПРИЧА МАЛЕ АНАБЕЛЕ КИДА ДУШУ Мајка је оставила кад се родила, ни на сахрану јој није дошла, ЦЕЛА ПОРОДИЦА СЕ ОДРЕКЛА ДЕВОЈЧИЦЕ!

– Паралелно смо радиле с њом и данас можемо да кажемо да је девојчица без траума, да је средина прихватила дете, да је она добар ђак и смерна тинејџерка – објашњавају стручњакиње Центра за социјални рад у Медвеђи.

Наставком рада оне су откриле да је отац, који је сада изолован и на лечењу, силовао и старију ћерку, која је такође превазишла трауме.

ТОМИНА ЋЕРКА РАСЛА УЗ ЦРНУ МАМБУ И АЛИГАТОРА: Мештани Купинова у шоку, проговорили о опасном хобију комшије ког је ујела звечарка!

– Вршњачко насиље је наравно појава против које морамо сви да се боримо, насиље на интернету, пре свега преко друштвених мрежа је врло опасно и такође може да остави трајне психичке последице, али случај силовања деце је злочин над злочинима. Уколико у поступку терапије погрешите, онда сте додатно уништили живот. Е ту је наша улога пресудна. У таквим случајевима немате иза себе родитеље деце. Сами сте са њима. Ми смо срећне што смо спасиле девојчицу коју је отац силовао годинама – причају са тугом у гласу две стручњакиње и истовремено мајке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Погледајте КРВАВИ ОБРАЧУН америчког полицајца и несавесног возача!

(ВИДЕО) МИСТЕРИОЗНИ БРОДОВИ ИСПЛИВАЛИ УСРЕД ПУСТИЊЕ: Овде нема ни капи воде, али постоји добар разлог ШТА ЋЕ ТУ

НОКАУТИРАО АДВОКАТИЦУ У НОВОМ САДУ Чула сам како каже: „Ено је“, а онда ми је Срба сломио нос, свуда је била крв!

Енглези стигли на Косово да шпијунирају председника Србије

Дачић: Имамо посла са лудацима!

САЊА НА МИШИН ГРОБ ОДНЕЛА БЕЛЕ РУЖЕ УЗ ПОТРЕСНУ ПОРУКУ! Прошло је 40 дана од убиства познатог адвоката

СТЕФАНОВИЋ: Гарантујем да Вучића на КиМ нико неће хапсити!

Шпијунски рат тресе Балкан: Да ли је у позадини страх од посете године

Espreso.rs/Jugmedia

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
23°
Sat